20 / 04 / 2024

Gaziantep'te Karataş Köprülü Kavşak trafik yükünü azaltacak!

Gaziantep'te Karataş Köprülü Kavşak trafik yükünü azaltacak!

Son bir yıl içinde 4 adet köprüyü kavşak yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin en kalabalık bölgelerinden Karataş -şehir merkezi bağlantısındaki yoğunluğu azaltmak için çalışma başlattı.



Son bir yıl içinde 4 adet köprüyü kavşak yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yaşanan sıkıntıları asgariye indirmeye devam ediyor.


Kentin en kalabalık bölgelerinden biri olan Karataş-şehir merkezi bağlantısındaki yoğunluğu azaltmak için başlatılan “Karataş Köprülü Kavşak” projesinde çalışmalar sürüyor. Köprülü kavşakta altyapı deplaselerinin (TEDAŞ, doğalgaz, yağmur ve içme suları) bağlantıları devam ediyor. Kavşakta, köprü ayak temelleri ve kolon imalatlarına başlandı.


51 NOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAK’TA SONA GELİNDİ


Diğer yandan Karataş bölgesinden Binevler semti ve D-400 karayolunu kullanacaklar için düşünülen 51 Nolu Köprülü Kavşak’ta çalışmalarda son gelindi.


Karataş/Binevler bölgesinden D-400 karayolu ve organize sanayi kullanacak vatandaşlar için önem arz eden köprüyü kavşakta, köprü imalatları bitti. Altyapıda mıcır dökümleri yapılan kavşakta, teknik çalışmalar da sürüyor.


51 Nolu Köprülü Kavşak’ta çalışmaların yaklaşık 1 ay sonra tamamlanacağı ifade edildi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön