29 / 03 / 2024

Gaziantep'te konut fiyatları yükselecek!

Gaziantep'te konut fiyatları yükselecek!

TOKİ tarafından hayata geçirilen dev projelerin konut fiyatlarını düşürmediğini dile getiren Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gökhan Çeliktürk, konut stoklarının erimesiyle birlikte fiyatların daha da yükseleceğini açıkladı.





Dolardaki artışa bağlı olarak girdi maliyetleri artan inşaatçılar , önümüzdeki aylarda fiyatların daha da yükseleceğini söyledi.


DEMİR BİN 300 LİRADAN 2 BİN 200’E FIRLADI


Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gökhan Çeliktürk, konut stoklarının erimesiyle birlikte fiyatların daha da yükseleceğini açıkladı. Çeliktürk, “Konut almak isteyenler önümüzdeki yaza bu rakamları da bulamazlar. Dolar arttı. Demir fiyatları geçen yıl bin 300 lira iken 2 bin 200 liraya fırladı. Girdi maliyetleri sürekli artıyor. Şu an eldeki stokların da erimesiyle birlikte fiyatlar da yükselişe geçecektir. Şu anda inşaat yapan müteahhitler yüksek girdi maliyetleri ile konut üretiyor. Bunlar da mutlaka fiyatlara yansıyacaktır. O yüzden konut fiyatlarının düşeceği yönünde beklentiye giren tüketiciler, fazla umutlanmamalı. Ben düşeceğini sanmıyorum. Aksine bir yıl içerisinde çok daha yüksek rakamlara çıkacaktır” şeklinde konuştu.


MÜTEAHHİT ZARARINA SATMAZ


Çeliktürk, doların yükselmesiyle birlikte sektördeki tüm kalemlere zam geldiğini söyledi. Müteahhitlerin de yatırım yaparken, girdi maliyetlerini önceden verdiğini belirten Çeliktürk, “Bir müteahhit zararına satış yapmaz. Konut satışı yapılmıyor diye fiyatlarını düşüreceklerini de sanmıyorum. Çünkü müteahhit, zaten yaptığı konutun girdi maliyetini önceden karşılıyor. Oluşan stoklar da bu yüzden. Eldeki konut stokları da eriyecektir. Çünkü tüketici, uzun zamandır referandum, seçim süreçleri ve terör endişesi nedeniyle bir süre yatırım yapmamıştı. Uzun süredir piyasalar durgundu. Tüketiciler de artık yatırım yapacak. Konut alacak. Talep artınca da fiyatlar artacak” dedi.


50 BİN KONUT ETKİLEMEZ


Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 50 bin konut projesinin yapılmasıyla birlikte konut fiyatlarının düşeceği yönündeki söylentilere de cevap veren Çeliktürk, “Gaziantep sanayii sürekli büyüyor ve yenileri kuruluyor. Yeniler kurulunca da yeni göç ve yeni işçiler alınıyor. Sürekli göç alan bir Gaziantep’te yapılan bu konutlar fiyatları düşürmez. O yüzden yerel yönetimlerin yaptığı bu konutların da fiyatlarda etkili olacağını sanmıyorum. Gaziantep gibi bir metropol kentte konut sürekli ihtiyaçtır. Talepler de olacaktır. O yüzden konut alacaklar için şu an en uygun zamandır” ifadelerini kullandı.


Gaziantep Telgraf


Geri Dön