28 / 03 / 2024

Gaziantep'te konutlarda kiralar yüzde 30 arttı!

Gaziantep'te konutlarda kiralar yüzde 30 arttı!

Türkiye' de çarpık yapılaşmanın önde olduğu illerden Gaziantep' te emlak fiyatları dövize endekslendi. Bu gelişmede kentte yaşamaya başlayan 200 bin Suriyelinin de etkisi olduğu iddia ediliyor...



Gerek konut, gerekse sanayi anlamında öne çıkan şehirlerden biri olan Gaziantep'te emlak fiyatları ilde yaşayan yaklaşık 200 bin Suriyelinin de etkisiyle dövize endekslendi. 


Türkiye'de çarpık yapılaşmanın önde olduğu illerden Gaziantep'te emlak fiyatları dövize endekslendi. Bu gelişmede kentte yaşamaya başlayan 200 bin Suriyelinin de etkisi olduğu iddia ediliyor. 


Gaziantep merkezde ticari emlak fiyatlarının metrekaresi 1000 dolardan başlayıp 1000 euroya kadar çıkabiliyor. Dükkânlarda kiralık fiyatları ise ortalama 2500 TL civarında. Gaziantep ile şehrin ilk gelişen İbrahimli bölgesi arasında fiyat farkı yüzde 100'e varabiliyor. 


Konutlarda kiralar yüzde 30 arttı 


Gaziantep merkezde satılık 100 metrekarelik yeni bir konutun metrekare fiyatının ortalama 1350 TL civarmda olduğu ifade ediliyor. Bu fiyat geçen yıl 1.000 TL civarındaydı. 


Merkezde ikinci el bir konut alımı söz konusu olduğunda ise metrekare fiyatı 1150 TL'ye kadar düşüyor. Konutlarda kiralık fiyatları da geçen yıla oranla yüzde 30 artış gösterdi. 100 metrekare büyüklüğünde bir kiralık konutun merkezdeki bedeli ortalama-650 TL-Bu bedel geçen yıl 500 TL civarındaydı. 


Ticari emlakta ise fiyatlar dövize endeksli hale geldi. Öyle ki Gaziantep merkezde ticari emlak fiyatlarının metrekaresi 1000 dolardan başlayıp 1000 euroya kadar çıkabiliyor. Gaziantep ile şehrin ilk gelişen İbrahimli bölgesi arasında fiyat farkı yüzde 100'e varabiliyor. Gaziantep'te özellikle Şehit Kamil Beykent Bölgesi, SAM Projesi bölgeleri ve Yamaçtepe bölgeleri en gözde kesimler arasında yer alıyor. 


Beykent Bölgesi Arena Stadyumu'nun bu bölgeye taşınmasıyla değer kazandı. 

Ulaşımı şuan biraz sıkıntılı olsa da arsa maliyetlerinin uygun olması yatırımcı için cazip bulunuyor. SAM Projesi'nin bulunduğu bölgeler seçim sonrası parselasyonları yapılacağı için şu an beklemede ise de şimdiden değerleniyor. 


Arsa-arazi hareketlerinin en yoğun olduğu lokasyon ise merkeze 7 km mesafede bulunan ve imara açılan Yamaçtepe bölgesi. Bu bölgede bir dönüm arsanın maliyeti 300'bin TL'yi buluyor. Aynı arsanın SAM Projesi alam içindeki değeri ortalama 130 bin TL. 


Yeni Mesaj


Geri Dön