27 / 04 / 2024

Gaziantep'te 'Nevin Eruslu Umut Evi' yaptırılacak!

Gaziantep'te 'Nevin Eruslu Umut Evi' yaptırılacak!

Gaziantepli hayırsever iş adamı, kanser hastaları ve yakınlarının barınması için "Umut Evi" yaptıracak



İş adamı Mustafa Eruslu'nun, eşinin adına yaptıracağı "Nevin Eruslu Umut Evi"nin protokol imza töreni, Gaziantep Valiliği Atatürk Toplantı Salonunda yapıldı.

Vali Süleyman Kamçı, törendeki açıklamasında, Umut Evi'nin örnek bir proje olduğuna dikkati çekerek, "Gaziantep Onkoloji Hastanesi yanında inşa edilecek Umut Evi'nde, çevre illerden kanser tedavisi için hastaneye gelen hastaların yakınları barınacak. Tesis, hastaneler için örnek olacak" dedi.

Umut Evi'nin inşa edileceği arsanın Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şubesince tahsis edildiğini, tesisin inşaatını hayırsever iş adamı Mustafa Eruslu'nun yaptıracağını belirten Kamçı, şöyle konuştu:
"Gaziantep Onkoloji Hastanesi yalnızca Gaziantep ve çevresindeki illere değil komşu ülkelere de sağlık hizmeti veriyor. Düşünün ki Suriye'den ya da Şanlıurfa'dan gelen bir hastanın yakınlarının oturacakları ve dinlenebilecekleri bir yer yok. Bu insanların kalacakları yer yok. Oteller uzak ve pahalı. Bu hastaneden yararlananlar düşük ücretli insanlar. Onlar için barınabilecekleri bir tesis yapmak şarttı.

Hasta ve yakınları asgari ücretlinin aldığı maaşın 60'ta biri kadar bir ücret ödeyerek tesiste kalabilecek. Bu ücret bugünkü asgari ücrete göre 10 lira. Ayrıca, tesiste kalacaklara 5 lira ücret karşılığında yemek de verilecek."

-"ARAÇLARIN İÇİNDE YA DA YERDE YATIYORLAR"-
Umut Evi'ne adı verilecek olan Nevin Eruslu da yaptığı açıklamada, Gaziantep Onkoloji Hastanesi'nin kent merkezine uzak olduğunu, bu hastanede tedavi görenlerin yakınlarının araçlarının içinde ya da yerde yattıklarını belirtti.

Nevin Eruslu, "Modern, güzel bir Umut Evi yaptıracağız, hastalar ve yakınları burada çok iyi koşullarda ve ucuza konaklayabilecekler" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şube Başkanı Alaaddin Demircan, hayırsever iş adamının da katıldığı törende, konuşmaların ardından Umut Evi'nin protokolü imzalandı.
AA


Geri Dön