27 / 04 / 2024

Gaziantep'te sahte tapu operasyonu düzenlendi!

Gaziantep'te sahte tapu operasyonu düzenlendi!

Gaziantep'te, sahte belgelerle başkasına ait arsayı satmaya çalıştıkları belirlenen 2 kişi ile bir alıcı suçüstü yakalandı.Polisler, tapu işlemi sırasında belgelerin sahte olduğunun anlaşılması üzerine şüphelileri gözaltına aldı.



Gaziantep'te, sahte belgelerle başkasına ait arsayı satmaya çalıştıkları belirlenen 2 kişi ile bir alıcı suçüstü yakalandı.


Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı şahısların, Şahinbey İlçe Tapu Müdürlüğünde sahte belgelerle satış yapacağı bilgisine ulaştı. Ekipler bunun üzerine Tapu Müdürlüğünde önlem aldı. 


Bir süre sonra arsa satışı yapacak Ferhat E, Asım E. ve emlakçılık yaptığı belirlenen alıcı Mevlüt Y, Tapu Müdürlüğüne geldi. 


Polis ekipleri, tapu işlemi sırasında nüfus cüzdanı ve noter satış vekaletinin sahte olduğunun anlaşılması üzerine şüphelileri gözaltına aldı.


Bu sırada gözcülük yaptığı belirlenen bir kişinin kaçtığını tespit eden ekipler, bu şahsın kimliğinin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.


Şüphelilerin, merkez Şahinbey ilçesine bağlı Serince Mahallesi'nde Ökkeş G'ye ait piyasa değeri 1 milyon lira civarındaki 5 bin 12 metrekare arsayı emlakçı Mevlüt Y'ye 284 bin liraya sattığı belirlendi. 


Arsa sahibi Ökkeş G. adına sahte nüfus cüzdanı düzenledikleri tespit edilen şüphelilerin ayrıca yine noterden sahte satış vekaleti de çıkarttıkları anlaşıldı. 


Bu arada olayı polisten öğrenen arsa sahibi Ökkeş G. zanlılardan şikayetçi oldu. 



AA


Geri Dön