25 / 04 / 2024

Gaziantep'te şirketlerin yüzde 5'i Suriyelilerin!

Gaziantep'te şirketlerin yüzde 5'i Suriyelilerin!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, kentte kayıtlı 18 bin şirketten 900'ünün Suriyelilere ait olduğunu ve bu rakamın Türk işletmelerinin yüzde 5'i oranında olduğunu söyledi.




Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, kentte kayıtlı 18 bin şirketten 900'ünün Suriyelilere ait olduğunu ve bu rakamın Türk işletmelerinin yüzde 5'i oranında olduğunu söyledi. Kentteki Suriyeli işadamı sayısının her geçen gün arttığını da aktaran Bartık, Suriyeli işadamlarına yönelik Türkçe eğitim vermeye başladıklarını söyledi. Ekonominin büyümesi adına Suriyelilerin iş dünyasına girmesi gerektiğini ifade eden Eyüp Bartık, şunları söyledi: "Bölgede Suriyeli misafir barındıran 3'üncü şehiriz. Bununla birlikte şirket sayısında en yakın şehirden 2 kat daha fazla Suriyeli şirkete sahibiz. Bu aslından Gaziantep'te iş olduğunu herkes gibi Suriyelilerinde bildiğini gösteriyor. Gaziantep'te yatırım yapıyorlar ve oda üyemizin yüzde 5'i Suriyeli. Bunlara bizim mutlaka kucak açmamız gerekiyor. Çünkü biz işadamıyız ve olaya yabancı sermaye, yabancı yatırım için bakıyoruz."


DOLARDA YÜKSELİŞ NORMAL

Eyüp Bartık, dolardaki yükselişin ekonomiye olumsuz yansıması olmayacağını belirtti. Bartık, Gaziantep'teki FETÖ/PDY operasyonları sonrasında normalleşmenin başladığını belirterek "Ülkeye darbe girişimi yapmak, kabul edilir bir şey değil. Bu konuda ben sorumluların sonuna kadar cezasını çekmesinden yanayım" dedi.


Sabah


Geri Dön