19 / 04 / 2024

Gaziantep'te tam olimpik havuz için yer teslimi yapıldı!

Gaziantep'te tam olimpik havuz için yer teslimi yapıldı!

Gaziantep 'te yaptırılacak Tam Olimpik Kapalı Yüzme havuzu inşaatının yer tesliminin yapıldığı açıklandı. Gaziantep, çok kısa bir sürede Türkiye 'nin en büyük tam olimpik kapalı  yüzme havuzuna sahip olacak.



Tesisin yapımı için bütün olanaklarını seferber eden  Gaziantep İl Özel İdaresi, havuzu bir yılda bitirmeyi hedefliyor.

Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, şžehitkamil ilçesinde, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde toplam 18 bin 608 metrekare alan  üzerinde yapılacak olan Tam Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının yer tesliminin  yapıldığını bildirdi.

Proje bünyesinde, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun tam olimpik ve yarı olimpik olmak üzere iki havuz bulunduğunu aktaran  Yılmaz, tesisle ilgili şunları söyledi:

'Tam olimpik yüzme havuz 50 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde ve 2.20 metre derinlikte olup 10 kulvardan oluşmaktadır. Yarı olimpik yüzme havuzu  ise 25 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 2.20 metre derinliğindedir.  Tam olimpik yüzme havuzu, özel havuz ayırma elemanı ile ikiye bölünerek 10  kulvarlı iki adet yarı olimpik yüzme havuzuna dönüştürülebilmekte olup  oluşturulan üç havuz da aynı anda yüzme müsabakaları yapılabilecektir.'

Havuzun, 3 bin 500 seyirci kapasitesiyle Türkiye 'nin en büyük kapalı tam olimpik yüzme havuzu konumunda olacağının altını çizen Yılmaz, 'Olimpik yüzme  havuzu kompleksi bünyesinde bulunan kondisyon salonu, halı saha, tenis kortu,  basketbol ve voleybol sahası ve dağcılık eğitiminin yapılabileceği tırmanma  duvarı ve açık hava spor aletleri ile sadece bir yüzme havuzu olmayıp aynı
 zamanda bir spor kompleksidir' diye konuştu.

Yılmaz, tesisin ayrıca bir açık ve bir kapalı olmak üzere iki kafeterya, 2 adet toplantı salonu, basın yayın odası, idari birimler ve sağlık birimlerinden oluştuğunu söyleyerek, olimpik havuzun yaklaşık 12 milyon TL maliyeti olduğunu ve  inşaatın Mayıs 2012 'de tamamlanmasını planladıklarını vurguladı.

Projenin kurulacağı alanın 2 dönümünün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gaziantep İl Özel İdaresine tahsis edildiğini belirten Yılmaz, alanın  geri kalan kısmının takas işlemlerinde kolaylık gösteren Gaziantep Büyükşehir  Belediye Başkanına, Gençlik ve Spordan sorumlu Devlet Bakanı 'na ve Gençlik ve  Spor Genel Müdürlüğüne vermiş olduğu maddi ve teknik desteklerden dolayı teşekkür  ettiklerini söyledi.

Tesisin temel atma töreninin Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Maliye Bakanı Mehmet şžimşek 'in katılımlarıyla yapılması planlanıyor.

AA


Geri Dön