28 / 03 / 2024

Gaziantep'te ticari gayrimenkul fiyatları dövize endeksli!

Gaziantep'te ticari gayrimenkul fiyatları dövize endeksli!

Gaziantep merkezde ticari emlak fiyatlarının metrekaresi 1000 USD'den başlayıp 1000 EURO'ya kadar çıkabiliyor. Dükkanlarda kiralık fiyatları ise ortalama 2500 TL civarında. Gaziantep ile İbrahimli bölgesi arasında fiyat farkı yüzde 100'e varabiliyor.




Gaziantep'de konut anlamında en hızlı gelişme gösteren yerler arasında Karakaş Akkent Bölgesi bulunuyor. 

Gerek konut gerekse sanayi anlamında güneydoğunun tartışmasız en hızlı gelişen şehirlerinden biri olan Gaziantep'de konut anlamında en hızlı gelişme gösteren yerler arasında Karakaş Akkent Bölgesi bulunuyor. Gaziantep merkezde ticari emlak fiyatlarının metrekaresi 1000 USD'den başlayıp 1000 EURO'ya kadar çıkabiliyor. Dükkanlarda kiralık fiyatları ise ortalama 2500 TL civarında. Gaziantep ile şehrin ilk gelişen İbrahimli bölgesi arasında fiyat farkı yüzde 100'e varabiliyor. 


Altın Emlak Gaziantep Temsilcisi Nazım Kılıç, Karakaş Akkent Bölgesi'nin gelişimini şöyle sıralıyor: "İlk etken orta gelir seviyesine hitap etmesi ve fiyatların uygun olması. İldnci etken belediyenin bu bölgede çok büyük sosyal tesis yatırımlarının bulunması. Üçüncü etken ise tramvayın son durağına çok yakın bir lokasyonda olması." Konutlarda kiralık fiyatları geçen yıla oranla yüzde 30 arttı Gaziantep merkezde satılık 100 metrekare bir yeni konutun metrekare fiyatının ortalama 1350 TL civarında olduğuna dikkat çeken Altın Emlak Gaziantep Temsilcisi Nazım Kılıç, şunları söyledi: "Bu fiyat geçen yıl 1.000 TL civarındaydı. Merkezde ikinci el bir konut alımı söz konusu olduğunda ise metrekare fiyatı 1150 TL'ye kadar düşüyor. Konutlarda kiralık fiyatları da geçen yıla oranla yüzde 30 artış gösterdi. 100 metrekare büyüklüğünde bir kiralık konutun merkezdeki bedeli ortalama 650 TL. Bu bedel geçen yıl 500 TL civarındaydı. Ticari emlakta ise fiyatlar dövize endeksli hale geldi. Öyle ki Gaziantep merkezde ticari emlak fiyatlarının metrekaresi 1000 USD'den başlayıp 1000 EURO'ya kadar çıkabiliyor. Dükkanlarda kiralık fiyatları ise ortalama 2500 TL. 


Büyükçekmece Gazetesi



Geri Dön