19 / 04 / 2024

Gaziantep'te TOKİ'nin 592 konutuna 13 bin kişi hücum etti

Gaziantep'te TOKİ'nin 592 konutuna 13 bin kişi hücum etti

Gaziantep'te, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) alt gelir grubu ve yoksullar için yaptırılacak 592 konutun kura çekiminde sıcak altında izdiham yarattı



Kura sonuçlarının tam listesi için tıklayınız!

Şahinbey İlçesi'nde yaptırılacak konutlar için, 12 bin 815 kişi başvururken kurada ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük mutluluk, çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı. Sabah saatlerinden itibaren kura çekiminin yapılacağı metropol Şehitkamil İlçesi'ndeki Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'na gelen vatandaşlardan bazıları, kalabalık olması nedeniyle kura çekimini salon dışından takip etmek zorunda kaldı. Başvuru yapıp da şartları uymayan vatandaşlara kesinlikle ev verilmeyeceği uyarısında bulunan Vali Süleyman Kamçı, şunları söyledi: '30 yaş üzeri olanlar, hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar ve en az son 3 yılını Gaziantep'te geçirmiş olanlara ev verilecek. Bu şartları taşımayanlara, kuradan isimleri çıksa bile kesinlikle ev verilmeyecek.  TOKİ  tarafından konan buna benzer birçok şartı taşımayanları başvuru yapmamaları konusunda daha önce  birkaç kez basın yoluyla uyarmıştık.'' Yapılacak konutlara yoğun başvuru olduğunu bildiren Vali Kamçı, ''Bu başvurular, bizleri yeni ev yapmaya yönlendiriyor. Söz vermiyorum, ancak Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yakında Gaziantep'e gelecek. Geldiğinde ondan yeni konutlar için söz almaya çalışacağım'' dedi.

Başvuranların 307'si engelli
KENDİSİNE kuradan ev çıktığını salonda bağırarak duyuran 65 yaşındaki Halil Korkmaz, ilk kez ev sahibi olduğunu belirterek,  yetkililere teşekkür etti. Salondaki yaklaşık 2 bin kişiden kendisine kuradan ev çıktığını öğrenen bazı vatandaşların, sevinç çığlığı atıp ağladıkları görüldü. Çekilişin sonlarına doğru isimleri okunmayanlar büyük üzüntü yaşadı. Başvuranlar arasında 307 engelli bulunduğu belirtildi. Kurada, 592 asilin yanında aynı sayıda yedek isim de belirlendi. TOKİ, Sivas-Koyulhisar ve Bursa-Karacabey'e konut, Kars-Sarıkamış'a ise hastane inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatlarını yaptırmak üzere ihale açtı.
Akşam

TOKİ Gaziantep Şahinbey kura sonuçları belli oldu


Geri Dön