19 / 04 / 2024

Gaziantep'te yeni imarlı yolları açıldı!

Gaziantep'te yeni imarlı yolları açıldı!

Gaziantep'in ulaşımdaki yeni projelerinden olan ve kent trafiğini rahatlatmayı amaçladığı Milli Egemenlik Bulvarı'nı Ordu Caddesi üzerinden İnönü Caddesi'ne bağlamayı amaçladığı yeni imarlı yol açma çalışmaları tamamlandı.



GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdaki yeni projelerinden olan ve kent trafiğini rahatlatmayı amaçladığı Milli Egemenlik Bulvarı'nı Ordu Caddesi üzerinden İnönü Caddesi'ne bağlamayı amaçladığı yeni imarlı yol açma çalışmaları tamamlandı.


İl Jandarma Komutanlığı içinden geçirilerek ve devamında yol yapımı için kamulaştırılan binaların yıkımını bitiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alt yapı ve askeri bölge tarafına yapılan duvar yapımının yanında yolun asfatını da yaparak hizmete açtı. Çalışmalarla bölgedeki trafik akışının Cumhuriyet ile Binevler Mahalleleri aksında kullanan araç sürücüleri açısından rahatlaması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi toplamda bin 500 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde açılan yeni yol asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak yolu trafiğe açtı. Yolun düzenleme ve peyzaj çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. 


Bin 500 metrelik yeni yol açma ve kamulaştırma çalışmalarında; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, göreve geldikten hemen sonra projeyi hayata geçirmek için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bizzat görüşerek kamulaştırma işlemleri için gerekli izinleri almıştı.



Hürriyet 


Geri Dön