29 / 03 / 2024

Gaziantep'teki iki tramvay hattı birleşiyor!

Gaziantep'teki iki tramvay hattı birleşiyor!

Kentteki en önemli sorunlardan trafik sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tramvay duraklarındaki yolcu yoğunluğunu azaltmak için iki tramvayı birleştirme kararı aldı.




Kentteki en önemli sorunlardan trafik sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tramvay duraklarındaki yolcu yoğunluğunu azaltmak için iki tramvayı birleştirme kararı aldı.


Gar-Mavikent hattının Gaziantep Üniversitesi’ne (GAÜN) kadar olan durak uzatma işinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi.


“Karataş Köprülü Kavşak çalışmaları nedeniyle tramvay işletmesine kapalı olan 2. Etap GAÜN-Mavikent arasındaki durak uzatma çalışmaları 15 Şubat 2016 tarihinde başlamış Karataş Köprülü Kavşağının tamamlanması ile birlikte Karataş hattımız 06 Nisan 2016 tarihinde işletmeye açılarak yolcu taşımaya başlamıştır. 1. Etap GAR-GAÜN arasındaki durak uzatma işi için ihale hazırlıklarına başlanmış olup, okulların tatil olması ile birlikte 15 Haziran 2016 tarihinde çalışmalara başlanacaktır. Üç ay içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.”


Şu anda işletmede çalışan 20 adet PT8 tramvayının ikili (kublajlı) çalışmaya uygun olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca, TFS tipi 12 adet tramvayın modifikasyon işlemlerinin de devam ettiği bildirildi.


Modifikasyonu tamamlanan araçların 4 adedinin işletmeye alındığı ifade edilen açıklamada, “Diğer tramvaylar da modifikasyonu tamamlandıkça işletmeye verilecektir. Ancak bu modifikasyonu yapılan TFS araçları ikili çalışmaya uygun olmadığından bu araçlar tekli olarak İbrahimli hattında çalıştırılacaktır. Bütün bu işlemler okulların açılış tarihi olan 15 Eylül 2016 tarihine kadar tamamlanacaktır” denildi. 



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön