27 / 04 / 2024

Gaziantep'teki TCDD arazisi için düğmeye basıldı!

Gaziantep'teki TCDD arazisi için düğmeye basıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in merkezinde bulunan TCDD’ye ait 450 bin metrekarelik arazinin değerlendirilmesi için düğmeye bastı. TCDD’den bir heyet önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelecek.



Kullanım hakkı TCDD’de olan ancak yılardır atıl vaziyette bekleyen çok değerli araziler için girişimler yeniden başladı. Daha önce bu araziler için yapılan imar planları mahkeme tarafından iptal edilmişti. Büyükşehir belediyesinin bir önceki yönetimi ve TCC tarafından alınan kararla arazilerin bir bölümü ticari olarak satılacak elde edilecek gelir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında paylaşılacaktı.Arazilerin kalan yarısı da Büyükşehir Belediyesi tarafından  sosyal dolantı alanları olarak düzenlenecekti.   


Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işlemlerin hızlandırılmasını istedi. Yıldız ise konuyu inceleyeceğini ve önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili Gaziantep’e bir heyet göndereceğini söyledi.


Büyükşehir Belediye meclisinde 1 yıl önce alınan kararla yapılacak düzenlemenin ardından arazilerin bir bölümünün satılması ve gelirin paylaşılmasına yönelik TCDD ile bir protokol imzalanması planlanmıştı.   Ancak aradan geçen bir yıla rağmen bu konuda bir mesafe alınamadı.


Gaziantep şehir merkezinde bulunan 450 bin metrekarelik bu arazi 220 bin metrekaresi yüksek yoğunluklu yapılaşma için ayrılırken, arazinin yüzde 40’nın da sosyal donatı, otopark ve yeşil alan olarak düzenlenmesi bekleniyor. Daha önceki yıllarda imar değişikliği ile gündeme gelen bu araziye değişikliğin yürürlükteki imar planlarının bütünlüğünü bozacak nitelikte olduğu gerekçe gösterilerek Mimarlar Odası tarafından itiraz edilmişti.


ŞAHİN ANKARA’DA GÜNDEME GETİRDİ

Gazianteple ilgili proje ve sorunları düzenli olarak Ankara'da yetkililerin gündemine getirerek çözüm arayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, günü birlik ziyaretinde de 4 önemli görüşme yaptı.


Gaziantep’in en önemli sorunlarının başında gelen ulaşım konusunda Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız ile Gaziray projesini görüşen Şahin, projenin hızlandırılması gerektiğini ve bunun şehrin önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu söyledi.


Daha sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Şahin, bu yıl çok sayıda uçuş iptalinin yaşandığı alanla ilgili sorunları gündeme getirdi. Genel Müdür Serdar Hüseyin Yıldırım'a Havalimanı'nın yenilenmesi ve genişletilmesine yönelik düşüncelerini aktardı.

Günün üçüncü görüşmesini Japonya’nın Büyükelçisi Yutaka Yokoi ile yapan Başkan Şahin, daha fazla Japon turistin Gaziantep’e gelmesinin sağlanması ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Japonya seyahatinde ortaya çıkan bazı konularla ilgili neler yapılabileceğini konuştu.


Daha sonra Katar Büyükelçisi Salem Mubarek El-Shafi ile Gaziantep’in sanayi, ticaret, turizm ve genel yapısı ile ilgili görüşme yaptı. El Shafi’yle önümüzdeki aylarda Katar devleti tarafından Gaziantep'te gerçekleştirilecek bazı projelerin ayrıntıları görüşüldü.


Gaziantep Telgraf


Geri Dön