25 / 04 / 2024

Gaziemir'de kurulacak yeni fuar alanının temeli 2011'de atılacak

Gaziemir'de kurulacak yeni fuar alanının temeli 2011'de atılacak

Gaziemir'de kurulucak olan yeni fuar alanının hazırlanan projeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sunulurken, istenen revizyonların yapılması ile proje tamamlanacak  



Gaziemir'de  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından 330 bin metrekare alanda kurulucak olan yeni fuarın temeli 2011 yılında atılacak. Yeni fuar alanının hazırlanan projeleri 5 Kasım tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sunulurken, Kocaoğlu'nun projede istediği revizyonların yapılması ile proje tamamlanacak. Projenin tamamlanmasının ardından yeni fuar alanına ilk kazmanın 2011 yılının başında vurulacağını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaatı kısa sürede tamamlayarak, İzmir'i uzun süredir beklediği yeni fuara kavuşturacaklarını söyledi. Mermer ve gelinlik sektörü temsilcileri de fuarın tamamlanmasını beklerken, bu sayede artık yer yokluğu nedeniyle firmaların kapıdan geri dönmeyeceğini belirtiyorlar.

5 YIL ÖNCE BAşžLADI
İzmir'de yeni fuarın kurulması ile ilgili çalışmalar 5 yıl önce başlarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi önce TOBB başta olmak üzere iş dünyasının önde gelen isimleri ile projeyi hayata geçirmeyi hedefledi. Yeterli ortak sayısını ulaşılamaması nedeniye projeyi tek başına hayata geçirmek isteyen belediye önce kamulaştırma işlemlerine başladı. Kamulaştırma için 30 milyon TL'ye yakın para harcayan Belediye, proje ihalesine çıkarak, fuar alanının projesini çizdirdi. çizilen projeler 5 Kasım'da Kocaoğlu'na sunuldu. Kocaoğlu, 'Gaziemir'de, İzmir çevre Yolu ile ESBAşž arasında bulunan alanda yapılacak yeni fuar, yaklaşık 80 bin metrekarelik sergi hollerine, ek olarak genişleme bölgesine sahip olacak. 25 bin metrekarelik bölüm, sosyal donatı alanı olarak kullanılabilecek' dedi.

SIKIşžIP KALDILAR
Ege Maden ihracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç ise yıllardır yeni fuar alanının yapılmasını beklediklerini belirterek, fuar ile birlikte Mermer Fuarı'ının daha da büyüyeceğini söyledi. 2011'de yapılacak Marble Fuarı'na 200 firmanın yer yokluğu nedeniyle katılamadığını açıklayan Erdinç, 'Dünyada en çok iş bağlantısı yapılan Uluslararası Marble Fuarı, yıllardır Kültürpark'a sıkıştı. 2011'de yine Kültürkpark'ta çadırlarda fuarımızı yapacağız. 2012'de yeni fuar alanında olmak istiyoruz' dedi.IF Wedding Gelinlik-Damatlık ve Abiye Fuarı'na katkı sağlayan Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin Başkanı Nedim Örün de fuarı dört gözle beklediklerini kaydetti. Örün, 'Yeni fuar alanında otopark sorunu olmayacak. Her türlü sosyal tesisin de olacağı yeni fuar alanında dünyanın birçok ülkesinde gördüğümüz fuarların kalitesine ulaşacağız' diye konuştu.
YeniAsır/Murat şžahin

 


Geri Dön