07 / 05 / 2024

Gaziemir'e yeni fuar merkezi açılacak!

Gaziemir'e yeni fuar merkezi açılacak!

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile buluşan doğaltaş sektör temsilcileri, Gaziemir'de kurulacak yeni fuar alanıyla birlikte 'dünya birinciliğini' Verona'dan alacaklarını söyledi



 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile buluşan doğaltaş sektör temsilcileri, Gaziemir'de kurulacak yeni fuar alanıyla birlikte 'dünya birinciliğini' Verona'dan alacaklarını söyledi. Dünyada alanında önde gelen üç büyük fuar arasında yer alan MARBLE-  İzmir  Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı'nın 17'ncisi için hazırlıklar hız kazandı. 23-26 Mart 2011 tarihleri arasında fuar öncesi Kültürpark 1 Nolu Hol'de bir araya gelen MARBLE Danışma Kurulu üyeleri, MARBLE 2011 Fuarı tanıtım, pazarlama ve ziyaretçi çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

BİLGİ AKTARDI
Danışma kurulu toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir'de oluşturulacak yeni fuar alanı ile ilgili bilgiler aktardı. Kocaoğlu, 'şžubat ayında arazinin kotlarını alıp kendimiz kazarak zamandan kazanmak istiyoruz. Projeyle ilgili gerekli finansı sağladık, Nisan ayında da ihaleye çıkacağız' dedi. Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER)) Başkanı Selahattin Onur, MARBLE fuarına sektörden çok yoğun talep aldıklarını belirterek, İzmir'e yapılacak en büyük faydanın Gaziemir Fuar Alanı'nın bir an önce kente kazandırılması olacağını söyledi.
İzmir Mermerciler Derneği temsilcisi Mevlüt Kaya, dünyadaki en büyük mermer fuarı olan Verona Fuarı'nda bir düşüş olduğuna dikkat çekerek, 'Verona Fuarı, işlenmiş malzeme üzerine yoğunlaştı. İzmir ise hem hammadde hem de işlenmiş madde yönünden kazançlı. Harika bir fuar alanı ile birlikte İzmir'den dünyaya birinciliğimizi ilan etmek istiyoruz' diye konuştu. İZFAşž Genel Müdürü Doğan İşleyen, Marble 2011'e 265'i yabancı 889'u yerli olmak üzere 1154 firmanın katılacağını, fuarın toplam alanının 43 bin 949 metrekare olacağını söyledi. İşleyen, geçen yıl 86 ülkeden 4 bin 281'i yabancı 54 bin 227 kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 90'ın üzerinde ülkeden ziyaretçi beklediklerini açıkladı.
Yeni Asır

 


Geri Dön