17 / 04 / 2024

Başkan Hasan Tahsin Usta kentsel dönüşümü anlattı!

Başkan Hasan Tahsin Usta kentsel dönüşümü anlattı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, proje aşamasında çalışmaları süren kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için ilçe halkıyla bir araya geldi..



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin vatandaşları bilgilendirmek ve akıllarındaki soru işaretlerini cevaplandırmak amacıyla Mevlana Mahallesi sakinleriyle Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nda bir araya geldi. İstanbul’da en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip olan ilçede vatandaşlarla buluşan Hasan Tahsin Usta, proje aşamasındaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konutları kentsel dönüşüme uğrayacak vatandaşların sorularını da yanıtlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, daha yaşanabilir bir Gaziosmanpaşa için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.


“BU SÜREÇ DAHA YENİ BAŞLIYOR”

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin vatandaşlara hitap eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Mevlana Mahallesi başta olmak üzere 13 mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor. Bu çalışmalarla ilgili teknik çalışmalar olduğu için belki bir kısmını biliyorsunuz. Aslında bu süreç daha yeni başlıyor. Yani Mevlana Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışma süreci yeni başlıyor. Şuanda hiçbir şey yapılmış değil, sadece planlamayla ilgili bir çalışma yapıldı. Bu çalışma sonuçlanırken tüm ilgili birimlerin olumlu görüşleri alınarak bu plan hazırlandı” şeklinde konuştu.

İlerleyen süreçte vatandaşların da önerilerine başvurulacağını kaydeden Usta, “Bu konuşla ilgisi olan herkesin kanaatlerini ve katkılarını alarak bu planlamayı yürüttük. Bizim çalışmalarımız ve sizlerle paylaşacağımız, sizlerin önerilerini alacağımız çalışmalar henüz başlamadı. Bunları kısmet olursa birkaç ay içerisinde sizlerle bir araya gelerek önerilerinizi, görüşlerinizi alarak süreci yürütmüş olacağız. Bu noktaya gelemeden kafaların karıştığını gördük. Bu planlar yapılırken her şeyi tamamen açık şeffaf bir şekilde yürüttük bunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum” dedi.


Milliyet


Geri Dön