28 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!

Kentsel dönüşümle İstanbul'un en nitelikli ilçesi olmaya aday Gaziosmanpaşa'da çalışmalar devam ediyor. Dönüşümün en büyük alanı Karayolları Mahallesi'nde son durum nedir? Master plan çalışmaları ne oldu? İşte cevabı...




Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!


Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Sektörde lider firmaların dönüşüme talip olduğu Gaziosmanpaşa'da 14 mahallede kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar yürütülüyor.


15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa'da tebligatlar vatandaşlara gönderildi. Gaziosmanpaşa'nın en büyük dönüşüm alanı olan Karayolları Mahallesi için plan çalışmaları devam ediyor. 



Haftaya bakanlığa gönderilecek


Karayolları Mahallesi için plan çalışmalarında sona gelindi. Hazırlanan imar plan çalışmaları önümüzdeki haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onay için gönderilecek. Bakanlıktan onay geldiğinde arazi çalışmaları başlayacak.



Resmi imzalar atılmadı


İhlas Yapı, Nef, Ağaoğlu, Sur Yapı, Soyak gibi büyük firmaların adının geçtiği Gaziosmanpaşa'da Karayolları Mahallesi için görüşülen firmalar var. Ancak resmi imzalar henüz atılmadı.



Norman Foster Gaziosmanpaşa'nın Master Planı'nı tamamladı


Gaziosmanpaşa için master planın dünyaca ünlü Mimar Lord Norman Foster'ın hazırlayacağı duyurulmuştu. Foster + Partners master plan çalışmalarını tamamladı. Ocak ya da Şubat ayı içerisinde talep olursa vatandaşla master plan paylaşılabilecek.


Levent'te Renault Mais arsası üzerinde Ferko İnşaat tarafından hayata geçirilen, Signature Ferko projesinin mimarisi de Lord Norman Foster'a ait.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön