25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi kentsel dönüşüm imar planı askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi İbrahim Hayırlıoğlu Caddesi ile Sefa Caddesi arasında kalan 68 bin 500 metrekarelik kentsel dönüşüm alanının imar planı bugün askıya çıkarıldı...




İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi, Mevlana Mahallesi, İbrahim Hayırlıoğlu Caddesi ile Sefa Caddesi Arasında Kalan 6.85 hektarlık yani 68 bin 500 metrekarelik kısma ait -2- paftalık 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı paftaları ve askı tutanağı onaylandı.


Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi kentsel dönüşüm imar planı bugün askıya çıkarıldı. Otuz gün boyunca askıda kalacak olan plan değişikliği, 12 Mayıs 2016 tarihinde askıdan inecek.



İmar planı için tıklayınız


Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi kentsel dönüşüm imar planı askıda!



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Uyuşturucu tacirlerinin mesken tuttuğu Sarıgöl artık kentsel dönüşüm projeleriyle anılmaya başlandı. Bir önceki belediye başkanı Erhan Erol döneminde startı verilen projenin sonraki adımı için de çalışmalar tamamlandı. Gaziosmanpaşa Sarıgöl kentsel dönüşüm planı İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı. ‘Riskli Alan’ ilan edilen 33.17 hektarlık alanın yaklaşık 4.84 ha’lık kısmına ilişkin plan tadilatı askıda. 

23 NİSAN SON GÜN 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan İmar Planı teklifini onaylandı. Plan, 25.03.2016-23.04.2016 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda 25 Mart’ta askıya çıkarıldı. Gaziosmanpaşa’da riskli alan Sarıgöl Mahallesi ile sınırlı değil. Riskli alan ilan edilen alanlarda bulunan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı çıktı.

KAMULAŞTIRMA KARARI

Bu taşınmazlar için belediye tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. O mahalleler sırasıyla şöyle; Bağlarbaşı Mahallesi,  Karlıtepe Mahallesi,  Küçükköy Mahallesi,  Merkez,  Silahtarağa Mahallesi, Yeni Mahalle, Yenidoğan Mahallesi


Akşam



Geri Dön