29 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa Pazariçi kentsel dönüşüm bürosu açıldı!

Gaziosmanpaşa Pazariçi kentsel dönüşüm bürosu açıldı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, “Bölgemizin en önemli sıkıntılarından bir tanesi de boş alanda bulunmaması dolayısıyla dönüşüm çalışmalarını yerinde dönüşüm olarak zorlansak da yaparak bölgeyi bir an önce şehirleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.



Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Pazariçi Mahallesi kentsel dönüşüm Bürosu’nu hizmete açtı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bölgemizin en önemli sıkıntılarından bir tanesi de boş alanda bulunmaması dolayısıyla dönüşüm çalışmalarını yerinde dönüşüm olarak zorlansak da yaparak bölgeyi bir an önce şehirleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.


İstanbul’da en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip olan Gaziosmanpaşa ilçesinde vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için çalışmalarına devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Pazariçi Mahallesi’nde hazırlattığı Kentsel Dönüşüm Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. Büronun açılışı, hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan’ın şarkıları eşliğinde yapıldı.

Açılış programında vatandaşlarla bir araya gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, vatandaşlar kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını cevaplamaya çalıştı. Program sonunda açıklama yapan Usta, “Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk olarak belirlenen Pazariçi Mahallemizde işleri daha çok hızlandırmak için bugün halkımızla buluşma programı planladık. Pazariçi Mahallemiz kuzey ve güney olmak üzere iki bölgeden oluşan bir yerdir. Burada kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında halkımızla birebir uzlaşma sağlayarak yıkımlar başlanmasını planladık” dedi.


“PAZARİÇİ BÖLGESİNİ ŞEHİRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Haziran ayı itibariyle çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Usta, “Haziran ayı itibariyle bölgemizde hem çalışma hem de yıkım çalışmalarını başlatmak ve akabinde de ruhsat çalışmaları sonucunda bölgemizde bina çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. İlçemizde kentsel dönüşüm plan çalışması başlanmakla birlikte bölgemizin bütüncül plan anlayışıyla, Pazariçi Mahallemizi de bu plana entegre etmek suretiyle çalışma sürecini tamamlamış olacağımızı hedefliyoruz. Bölgemizde eski bir yapılaşma, yoğun bir yapılaşma alt yapısı olduğu için, ulaşım noktasında ihtiyacımız olduğu için bölgemiz ilk önce başlayacağımız bölgeler arasındadır. Bölgemizin en önemli sıkıntılarından bir tanesi de boş alanda bulunmaması dolayısıyla dönüşüm çalışmalarını yerinde dönüşüm olarak zorlansak da yaparak bölgeyi bir an önce şehirleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


“KAYAHAN ŞARKILARI İLE ONU YAD EDİYORUZ”

Usta, “Burası bir açılış değildi, burası halkla buluşmaydı. Biz böyle her hafta Cuma günleri bir mahallemizde sabahtan akşama kadar halkımızla birlikte sohbet ediyoruz. Özellikle de kentsel dönüşüm ofislerimizde de halkımızla buluşuyoruz” dedi.

Kayahan’ın vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başkan Usta, “Ünlü sanatçı Kayahan ülkemizin yetiştirmiş olduğu ender sanatçılardan bir tanesi, bugün ahirete intikal etmiş olması vesilesiyle arkadaşlarımız onu anmak adına Kayahan parçalarını halkımıza yansıtmış oldular. Bu da olayın ayrı bir duygusal bir yönü ama buna biz açılış demiyoruz, halkımızla buluşma diyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili düşünceleri almak ve bu süreçle ilgili düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz. Biz bunu her kentsel dönüşümün olduğu her mahallemizde haftada bir kez yapıyoruz. Biz bu buluşmalarda kendimize göre bir test yapma imkanı buluyoruz. Halkımızın da dertlerini dinleyerek doğru karar almamızı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Program kapsamında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta vatandaşların sorunlarını dinledi.


Hürriyet 


Geri Dön