29 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de riskli alana itiraz!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de riskli alana itiraz!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl, Bağlarbaşı ve Yenidoğan mahallelerinin ' riskli alan ' ilan edilmesine itiraz eden çevre sakinleri, mahkemeye başvurdu. Gaziosmanpaşa' da geçtiğimiz yıl kentsel dönüşüm projesi başlatılmıştı...



 Gaziosmanpaşa'da geçtiğimiz yıl kentsel dönüşüm projesi başlatılmış, özellikle Sarıgöl Mahallesi'nde yıkımlar yapılmıştı. Gaziosmanpaşa Sarıgöl, Bağlarbaşı ve Yenidoğan mahallelerinin 'riskli alan' ilan edilmesine itiraz eden çevre sakinleri, mahkemeye başvurdu.

GAZİOSMANPAŞA Sarıgöl, Bağlarbaşı ve Yenidoğan mahallelerinin Bakanlar Kurulu kararı ile "riskli alan" ilan edilmesi, çevre sakinlerinin tepkisini çekti. 15 Aralık 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından yürütmenin durdurulması için dava açma kararı veren mahalle sakinleri, hazırladıkları dosyayı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne vererek iptal başvurusu yaptı. Mahalleyi temsilen dosyaları mahkemeye teslim eden Cemile Bozkurt ve Dilek Sevgen, Sarıgöl Mahallesi'nin "riskli alan" ilan edilmesinin doğru olmadığını belirtti. Sevgen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Japon Kalkınma Ajansı ile ortak yapılan çalışmalarda Sarıgöl'ün l'inci derece deprem bölgesi olmadığının belirlendiğini dile getirdi. Sevgen, "Yapılan diğer bilimsel çalışmalarla da İstanbul'da denize kıyısı bulunan 16 ilçe riskli alan olarak değerlendirildi. Gaziosmanpaşa ise raporlarda yer alan bu ilçeler arasında yer almıyor" dedi. Bölge halkından Cemile Bozkurt ise, "50 yıldan beri Gaziosmanpaşa'da yaşıyoruz. 'Riskli alan" kararı ile evlerimiz yok sayılıyor. Alman bilimsel kararlarda ise burası riskli alan olarak görülmüyor" diyerek karara tepki gösterdi. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön