20 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Yenidoğan Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!

Gaziosmanpaşa Yenidoğan Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!

Gaziosmanpaşa Yenidoğan Mahallesi kentsel dönüşüm süreci hangi aşamada? Gaziosmanpaşa Yenidoğan'da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? Sarıgöl Mahallesi'nde Sarıgöl Kent Konutları tamamlanmak üzereyken Yenidoğan Mahallesi'nde durum ne?



Gaziosmanpaşa Yenidoğan Mahallesi kentsel dönüşümde son durum!


Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında Sarıgöl Mahallesi ile birlikte riskli alan ilan edilen Yenidoğan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hangi aşamada? Sarıgöl Mahallesi'nde hayata geçirilen Sarıgöl Kent Konutları tamamlanırken Yenidoğan Mahallesi ne durumda? 


GOP Sarıgöl Kent Konutları hakkında son durumu öğrenmek için tıklayın!


Yenidoğan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kaç metrekarelik alanda uygulanacak?


Gaziosmanpaşa Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefliği'nden edindiğimiz bilgilere göre; Gaziosmanpaşa Yenidoğan Mahallesi sınırları içerisinde kalan 271 bin 158 metrekarelik alan, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında 15 Aralık 2013 tarih ve 28852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 18 Kasım 2013 tarih ve 2013/5666 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edildi.. 


Riskli alan ilan edilen bölgenin bir kısmı Yıldıztabya Mahallesi Batı Bölgesi Riskli Alanı, kalan kısmı Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri Riskli Alanı sınırları içerisinde yer alıyor.


Yenidoğan Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmasında son durum ne?


271 bin 158 metrekarelik Yenidoğan Mahallesi sınırları içerisinde kalan riskli alanda şimdiye kadar yapılan çalışmalar şunlar;


- Arazide ikamet eden hak sahiplerinin bilgilendirilmesi,


- Hak sahipliği tespit çalışmalarının yapılması, 


- Alanla ilgili planlama kararlarının alınması... 


Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm hangi mahalle, cadde ve sokakta uygulanacak? Öğrenmek için tıklayın!


GOP Yenidoğan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?


Yenidoğan Mahallesi'nde riskli alan ilan edilen alanda plan ve proje çalışmaları sürüyor. Çalışmaların bitmesinin ardından hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerine başlanacak.


Kaç konut yapılacak?


Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptırılacak 725 konuttan, 625 adet konutun tahsisi müracaat eden Gaziosmanpaşalı vatandaşlara yapılacak.


Geri Dön