19 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Zat-ı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı!

Gaziosmanpaşa Zat-ı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa’da sadece kadınlara hizmet verecek olan Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Merkez’de 32 farklı alanda kurslar düzenlenerek eğitim verilecek.




Kadınların toplum içinde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla açılan ve ismini ilçeye adını veren Gazi Osman Paşa’nın hanımı olan Zat-ı Gül Hanım’dan alan Merkez, düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şirin Ünal ve Serap Yaşar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gazisomanpaşa Başsavcısı Ahmet Akkaya, İlçe Müftüsü İsa Gürler ile çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.


SOSYAL HİZMETTE 40 MİLYAR LİRALIK BÜTÇEYE ULAŞILDI


Açılış töreninde vatandaşlara seslenen Başkan Usta, sadece kadınlara hizmet verecek bir merkezi hizmete almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Merkez’de kadınlara yönelik verilecek hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Usta, “İlçemizde bugüne kadar 15 bin kadına 6 hizmet binamızda eğitim verdik. Onların yaptıkları 2 El Sanatları Satış Ofisi’nde satarak toplam 500 kişiye iş imkanı sağladık. Kadınlara yönelik hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

2017’nin şantiye yılı olacağını açıklayan Başkan Usta, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “2017 yılını kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere ilçemizde şantiye yılı olarak ilan ettik. Hem başladığımız hem de başlatacağımız 5 proje daha var. Her bir projenin değeri yaklaşık 100 milyon dolar. Yani toplam 500 milyon dolar bu ilçeye bu yıl itibariyle yatırım yapılmış olacak. Türkiye’ye ekonomik açıdan diz çökertmek isteyenlere kapak olsun diyorum. Alsın kullansınlar. Onlar ekonomi bitti, ülke çöktü derken, biz durmadan açılış yapıyor, durmadan temel atıyor, ülke için her birimiz canla başla çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.


“KADINA YAPILAN HİZMET TOPLUMA YAPILAN HİZMETTİR”


Açılışta konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Geleneksel sanatlar, müzik, yabancı dil, kişisel gelişim konuları gibi birçok eğitimin verileceği bu merkez, Gaziosmanpaşalı kadınlarımızın bir buluşma adresi olacaktır. Bu merkezlerin ilkini hep birlikte açıyoruz. Kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine fırsat sunacak eserlerin kazandırılmasını son derece önemli buluyoruz. Dolayısıyla kadınlarımıza yapacağımız her türlü hizmet aslında aileye ve tüm topluma yapılan hizmettir, bunu bu şekilde görmeliyiz. Kadınlarımızın kazanacağı her değer aileyi daha da güçlendirecek” ifadelerini kullandı.


ÇOCUKLAR BÜYÜKANNELERİNE KAVUŞUYOR


Öte yandan Büyükanne Projesi’ne ilişkin konuşan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, “Çekirdek aile ile büyük aile arasında yeniden bağlar kuruyoruz. Kadın istihdamını destekliyor ve iş hayatında kadının yerini artırıyoruz. Bu projemiz pilot olarak birkaç ilde başlayacak. Böylece çocuklarımız büyükanneleri ile daha fazla zaman geçirecek hem de merhamet iklimini aile ortamında yaşayacaklar. Çalışan annelerimizin gözleri arkada kalmadan çocuklarını güvenle annelerine emanet edecekler. Torununa bakan büyükanneye asgari ücretin yüzde 30’u kadar bir ödeme yapacağız, bu rakam da 420 TL civarı bir tutar oluyor. Sosyal ekonomik destek kapsamında düzenli olarak destek verdiğimiz çocuk sayımız 92 bini geçti. Bu çocuklarımıza ekonomik destek verip ailesinin yanında bakımlarını sağlıyoruz” dedi.


Açılışı yapılan Merkez’de geleneksel el sanatlarından müziğe, yabancı dilden kişisel gelişime kadar 32 farklı dalda hizmet verilecek ve bu hizmetlerden sadece kadınlar faydalanabilecek. Açılış töreninin ardından Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Başkan Usta ve beraberindekiler birlikte merkezi gezdi. Öte yandan açılış töreni ve Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi havadan görüntülendi.


ZAT-I GÜL HANIM KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ HAKKINDA


Gaziosmanpaşa Belediyesi, ailenin temel taşı olan kadınlara hizmet verecek önemli bir tesisi hizmete açtı. Gaziosmanpaşalı kadınların güçlü bir şekilde toplum içinde yer almalarına katkı sunacak olan Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi sadece kadınlara hizmet verecek. Gazi Osman Paşa’nın eşi Zat-ı Gül Hanım’ın adı verilen Merkez’de, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyo-kültürel çalışmalar gerçekleştirilecek ve kadınların sosyal hayatta var olma mücadelesine destek olunacak.


2 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nde Sergi Salonu, Toplantı Salonu, Bilgisayar Laboratuarı, Ders Salonları ve Spor Salonları bulunuyor. Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi, toplam 3.7 milyon TL’ye mal oldu.



Gaziosmanpaşa Belediyesi



Geri Dön