26 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da 1.7 milyon TL'ye satış memurluğundan bina!

Gaziosmanpaşa'da 1.7 milyon TL'ye satış memurluğundan bina!

Gaziosmanpaşa 1.Satış Memurluğu İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan binayı satışa çıkardı. 877 metrekare alana sahip binanın toplam bedeli 1 milyon 766 bin TL olarak belirlendi.



Gaziosmanpaşa'da bulunan bina 1 milyon 766 bin TL'ye Gaziosmanpaşa 1.Satış Memurluğu tarafından satışa çıkarıldı. Binanın toplam alanı 877 metrekare.


İhalesi, 27 Mart 2015 günü saat 10.10 ile 10.10 arasında Gaziosmanpaşa 3.İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacak.


İhale ilanı:


T.C 

GAZİOSMANPAŞA 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/10 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : istanbul İli, Sultangazi ilçe, Zübeyde Hanım Mahallesi,754 ada 6 parsel 1279 Sokak No:38 kapı sayılı yer olup üzerinde B.A.K sistemle inşa edilmiş iki bodrum ,zemin kat ve üç normal kat ve çatı katlı bir bina olmadığı anlaşılmıştır. 

Satışa konu taşınmazın üzerinde bulunan binanın cepheleri sıvalı,giriş  dograma, elektrik, su ve doğalgaz tesisatının bulunduğu anlaşılmıştır.'Binanın ikinci bodrum katında bir daire antre,iki oda,mutfak,banyo ve wcden ibaret, pencereleri pvc doğramalı, iç doğramaları ahşap,ıslak zeminler seramik kaplamalı olduğu anlaşılmıştır. Binanın zemin katında önde iki dükkan ve arkada bir daire olduğu anlaşılmıştır.

Binanın 1.2. ve 3. normal katlarında ikişer daire olup dairelerin antre,salon,iki oda,mütfak;banyo  wc den ibaret olduğu,pencereleri pvc doğrama,iç doğramaları ahşap,ıslak zemin seramik kaplamalı olduğu anlaşılmıştır.3.kat ön cephedeki dairenin natamam olduğu anlaşılmıştır.

Binanın çatı katında natamam vaziyette oda bölmeleri yapılmış duvarlar sıvanmış ıslak zeminler, kısmen seramik kaplamalı,kapı ve pencereleri natamam olduğu anlaşılmıştır.Binanın toplam yapı alanının 877,40m2 olduğu anlaşılmıştır. 


imar Durumu : Sultangazi ilçesi, Zübeyde Hanım Mahallesi,754 Ada 6 parsel 30/12/2011 tasdik tarihli ve 1/1000 ölçekli Sultangazi Uygulama İmar Planında İkiz nizami 4.katlı Konut alanında kalmakta olunduğu belirtilmiştir


Kıymeti: 1.766.951,70 TL


KDV Oranı:  %18


1. Satış Günü: 27/03/2015 günü 10:00- 10:10 arası 

2. Satış Günü: 27/04/2015 günü 10:00- 10:10 arası

Satış Yeri: GAZİOSMANPAŞA 3.İCRA MÜDÜRLÜGÜ'NDE



Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/10 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.23/01/2015 (HKm.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


İhale dosyası için tıklayın


Geri Dön