29 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut yenilenecek!

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut yenilenecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Tahsin Usta: "Bölgemizde 86 hektarlık alan, sanayi alanı olarak kentsel dönüşüme tabi tutuldu. Burada 396 sanayi ve ticaret merkezi bulunuyor. Yaklaşık 30 bin konut kentsel dönüşümle yenilenecek" dedi.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bölgelerindeki 86 hektarlık sanayi alanının kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu söyledi.


Usta, Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiklerini belirtti.


İlçede yaklaşık 110 bin kişinin kentsel dönüşüm alanında yaşadığını ve çalışmalardan etkilendiğini ifade eden Usta, "Yaklaşık 30 bin konut kentsel dönüşümle yenilenecek. Şimdiye kadar 1350 civarında konut yıkıldı. Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan mahallelerindeki çalışma, İstanbul'un en büyük yerinde dönüşüm projelerinden biri" dedi.


Usta, ilçeleri için dünyaca ünlü bir mimarlık ve planlama firmasına 4 bin dönümlük alan için bütüncül bir master planı hazırlattıklarını aktardı. Kentsel dönüşümle ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda değişim yaşayacağını vurgulayan Usta, bir üniversite alanını da planları kapsamına aldıklarını kaydetti.


- Sanayi bölgesinde değişim

Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçedeki sanayi bölgelerinde de kentsel dönüşüm çerçevesinde düzenleme yapılacağını söyledi.


Sanayi bölgelerinin kendilerini aşan ve genel itibarıyla İstanbul'u ilgilendiren bir boyutu da olduğunu aktaran Usta, "İstanbul üst ölçekli planı kapsamında belli başlı bazı sanayilerin, 2016 sonu itibarıyla şehir dışına taşınması söz konusu. Bu konu ilçemizi yakından ilgilendiriyor" diye konuştu.


Usta, Karayolları Mahallesi ve Yeni Mahalle'nin sanayi açısından yoğun bölgeler olduğunu ifade ederek, "Bölgemizde 86 hektarlık alan, sanayi alanı olarak kentsel dönüşüme tabi tutuldu. Burada 396 sanayi ve ticaret merkezi bulunuyor" dedi.


Sanayi kuruluşlarından ilçede kalması ve şehir dışına çıkarılması gerekenler olduğunu dile getiren Usta, şunları anlattı: 


"Bacalı ya da dışarı taşınması gereken sanayi alanlarımız için Büyükşehir Belediyesine ve ilgili bakanlıklara alternatifler önermeyi düşünüyoruz.  Gaziosmanpaşa'yı ticari anlamda cazibe merkezi haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Atıklı sanayi olmayanların büyük çoğunluğu ilçemizde kalacak. Toplamda Karayolları Mahallesi sanayi alanlarında yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor. İstihdam açısından da önemli. Ticari hayatın devam etmesini istiyoruz. İstanbul'da bacalı taşınması gereken sanayiler için mutlaka uzun vadeli çözüm üretilmesi lazım. Sanayinin, kendi bölgemizde kalacak kısmını yaşatmak istiyoruz."                               

 - Gaziosmanpaşa'ya 124 bin araçlık otopark   

Usta, ilçe için hazırlanan master planı kapsamında, sosyal donatı alanlarını da planladıklarına dikkati çekti.


Plan kapsamında 124 bin araçlık otopark yapımının hedeflendiğini aktaran Usta, "Bu kentsel dönüşüm alanındaki otopark sorununun kökten çözülmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.


Usta, kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar ve yeni inşaatlar tamamlandığında, bölgenin değerinin yaklaşık 4 kat artacağını vurguladı.


Bu arada, ilçedeki Karayolları Mahallesi'nden geçen Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının yapımına devam ediliyor. 


 


AA


Geri Dön