20 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da dönüşüme turizm desteği!

Gaziosmanpaşa'da dönüşüme turizm desteği!

Dolmabahçe-Beşiktaş arası, ve Kartal'ın güneyinden sonra Gaziosmanpaşa'ya da turizm imarı desteği geldi... İlçede riskli alan dışındaki arsaların birleştirilerek yeni yapı adası oluşturulması ve oraya otel veya özel hastane kurulması halinde birinci ve ikinci bodrum katlar emsale katılmayacak.



İstanbul'da daha önce Dolmabahçe ile Beşiktaş arasındaki bölge ile Kartal güneyine verilmesiyle gündeme gelen turizm imarı desteği, şimdi Gaziosmanpaşa'ya verilecek. Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüme giren riskli alanların dışındaki arsalar da birleştirilerek otel veya özel sağlık tesisi olarak değerlendirilmesi halinde -1 ve 2'inci bodrum katlar emsal dışında tutulacak. 


İlanen askıya çıkarıldı 

Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilmeyen ada ve parsellerin tevhid edilerek nasıl uygulama yapılacağı, 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı değişikliğiyle belli oldu. Gaziosmanpaşa ilçesi, Riskli Alan ilan Edilen Bölge Dışında Kalan Alanda Parsel veya Adaların Tevhid Edilerek Uygulama Yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB) tarafından ilanen askıya çıkarıldı. IBB, 37485 dosya numaralı plan değişikliğini, 21.04.2017 tarihinde onayladı. Plan tadilatı, 12 Temmuz Çarşamba günü askıdan indirilecek. 


Kat adedi düzenlendi 

Plan değişikliğiyle; parsellerin tevhid edilmesi (birleştirilmesi) sonucu 800 metrekare ile 1.200 metrekare arası büyüklüğe ulaşan parsellerin meri imar planındaki yapılanma hakkı yüzde 5 arttırılarak uygulama yapılacak. Bu alanlarda maksimum kat adedi 10'dan 12'ye çıkarıldı. Tevhid ile 1.201 metrekare ile 2 bin 500 metrekare arası büyüklüğe ulaşan parsellerin yapılanma hakkı yüzde 10 arttırılarak uygulama yapılacak. 


Yapılan tevhid sonucu imar adası oluşması durumunda inşaat alanına yüzde 5 ilave edilecek. Bu alanlarda maksimum kat adedi 12 olarak belirlendi. Yine tevhid ile 2501 metrekare ve üzeri büyüklüğe ulaşan parsellerin yapılanma hakkı ise yüzde 15 arttırıldı, imar adası oluşması durumunda da inşaat alanına yüzde 5 ilave edilerek uygulama yapılacak. Ancak burada maksimum kat adedi 15'ten 12'ye düşürüldü. 


Silüet ve saçak formülü 

Plan değişikliğiyle, Gaziosmanpaşa'da riskli alan dışında kalan alanların tevhid ile kullammma mahalle bazında uygulanacak silüet formülü getirildi. Ayrıca bu alanlarda yapılacak yeni binaların saçak yükseklikleri de yeniden formüle edildi. 


G0P DÖNÜŞÜM LİSTESİ 

GAZİOSMANPAŞA'da riskli alan kararı alman ve Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kentsel dönüşüm proje alanı olan mahalle ve bölgeler şunlar;

  1. Merkez Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 1) 
  2. Sarıgöl Merkez Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 2) 
  3. Pazariçi Mahallesi 1.Kısım Riskli Alanı (Bölge 3A) 
  4. Pazariçi Mahallesi 2.Kısım Riskli Alanı (Bölge 4) 
  5. Yıldıztabya Mahallesi 1.Kısım Riskli Alanı (Bölge 5) 
  6. Yıldıztabya Mahallesi 2.Kısım Riskli Alanı(Bölge 6B) 
  7. Yıldıztabya Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 6A-6C) 
  8. Yenidoğan Mahallesi 1.Kısım Riskli Alanı (Bölge 6D) 
  9. Bağlarbaşı Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 7A) 
  10. Bağlarbaşı Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 7B) 
  11. Kazım Karabekir-Fevzi Çakmak Mahalleleri Riskli Alanı (Bölge 8A) ¦Yeni Mahalle Riskli Alanı (Bölge 9A) 
  12. Yeni Mahalle Riskli Alanı (Bölge 9B) 
  13. Barbaros Hayrettin Paşa-KaradenizKarayolları Mahalleleri Riskli Alanı (Bölge 10A) 
  14. Barbaros Hayrettin Paşa-KaradenizKarayolları Mahalleleri Riskli Alanı (Bölge 10B) 
  15. Karayolları Mahallesi 1. Kısım Riskli Alanı (Bölge 10C) 
  16. Mevlana Mahallesi 1.Kısım Riskli Alanı (Bölge 11 A) 
  17. Mevlana Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 11B) 
  18. Sarıgöl Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 12B) 
  19. Sarıgöl Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 12C) 
  20. Bağlarbaşı Mahallesi Riskli Alanı (Bölge 13)


Yurt Gazetesi


Geri Dön