19 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa'da Gençlik Parkı açıldı!

Gaziosmanpaşa'da Gençlik Parkı açıldı!

Gençlik Parkı'nın açılışı ve 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda Uğur Işılak, Gaziosmanpaşalılara bir konser verdi. Açılış törenine Gaziosmanpaşa Kaymakam vekili Ali Uslanmaz da katıldı...



Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan Gençlik Parkı, Uğur Işılak'ın verdiği muhteşem bir konserle açıldı Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Gençlik Parkı'nın açılışı ve 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda Uğur Işılak, Gaziosmanpaşalılara bir konser verdi. Açılış törenine Gaziosmanpaşa Kaymakam vekili Ali Uslanmaz. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, belediye başkan yardımcıları ve ilçe protokolü katıldı. Gençlik Parkı açılışından önce parktaki Şerife Bacı Anıtı'nm açılışını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta. ülkemizin bağımsızlığı uğruna canını vermiş bir milli kahramanın adını yaşatmanın kendileri için ne kadar önemli olduğuna değindi. Gaziosmanpaşalılaıın yoğun ilgi gösterdiği açılış programında bir konuşma yapan Başkan Usta, "Bugün burada, İstanbul'un en büyük yeşil alanlarından biri olan Gaziosmanpaşa Gençlik Parkımızın açılışını gerçekleştirmek ve 30 Ağustos Zafer Bayranu'kutlamak için bir aradayız, ilçemizde 'Değişim Başlıyor'başlığı altında yaptığımız çalışmaların çok önemli bir parçası olan Gençlik Parkımızı sizlerin kullanımına sunacağız" diyerek sözlerine başladı. 


ZAFERLE TAÇLANDI 


Konuşmasında 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anan Başkan Hasan Tahsin Usta, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türkiye için önemine değindi. Başkan Usta, "Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığında, başlattığımız Büyük Taarruzu 30 Ağustos tarihinde zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığını, ebediyen garanti altına aldık. Son olarak, aziz milletimiz geçtiğimiz 10 Ağııstos'ta Cumhurbaşkanı'™ doğrudan seçmek için sandığa giderek tarihi bir dönüşümü, tarihi bir zaferi daha elde etmiş oldu." dedi. 


78 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Gençlik Parkı'nın istanbul'un en büyük yeşil alanlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Usta, "Bugün Gençlik Parkımızı sizlerin hizmetine sunuyoruz. Gençlik Parkımız bulunduğu alan itibari ile 78 bin metrekare bir alana sahiptir. Gençlik Parkımızda çocuk oyun grupları, çocuk macera parkı, 2 sosyal tesis, su havuzları, koşu parkurları, 1 futbol sahası, 1 basketbol sahası, çocuklarımız için bir su oyunları parkı ile, aynı zamanda içinde 5 bine yakın ağacı ile lstanbulumuzun en önemli parklarından biri haline gelmiştir. Tabi parkımızda Soma şehitlerimizi de unutmadık. Soma şehitlerimiz anısına parkımıza 301 adet meyve ağacı dikerek şehitlerimizin aziz hatırasını yaşattık." diye konuştu. Başkan Usta, Gençlik Parkıyla ilgili bir açıklama daha yaparak, "Bu parkımızın adını ilk defa halkımızın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olması dolayısıyla, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a atfederek, Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı olarak değiştirmek istiyoruz." dedi. 

Gerçekleştirdikleri hizmetlerle Gaziosmanpaşalıların huzur ve mutluluğunu sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Usta, şöyle konuştu: "Sizlerden istirhamım, bu yatırımı yaşatmanız, yani bu parka sahip çıkmanızdır. Bu park bizim ve çocuklarımız için bir yaşam kaynağıdır. Ade ta bir oksijen merkezidir. Bunun için bu parka sahip çıkınız." 


BURS SAĞLAYACAĞIZ 


Daha sonra yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Usta, şunları söyledi: "'Değişim Başlıyor'dedik. Değişimi sizlerle birlikte başaracağız. İlçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. İnşallah ilçemizi yeniden inşa edeceğiz. 


Çocuklarımızın yaşamaktan daha da gurur duydukları Gaziosmanpaşa'yı yeniden. hep birlikte inşa edeceğiz. İstanbul Biiyükşehir Belediyemizle beraber planladığımız Metro Projemizle ulaşımı kolaylaştırarak. hem trafik sorununu asgari seviyeye düşürecek, hem de ilçemize büyük bir değer kazandıracağız. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak 3 yeni okul inşa ettik. İnşallah yenilerini de ekleyeceğiz."


Dokuz Sütun 


Geri Dön