29 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Pazariçi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde ‘Halk Buluşması’ programı düzenledi. Programda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm çalışmalarının Haziran 2015’den itibaren hızlanacağını söyledi.




Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Pazariçi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde ‘Halk Buluşması’ programı düzenledi. Programda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşüm çalışmalarının Haziran 2015’den itibaren hızlanacağını söyledi.


Gaziosmanpaşa Belediyesi, Pazariçi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin yenilenmesi sonrası mahalle sakinlerine yönelik bir ‘Halk Buluşması’ programı düzenledi. Programa Başkan Hasan Tahsin Usta, Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, geçtiğimiz hafta içi şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin ilçede yaşayacağını belirterek sözlerine başladı. 


“Bölgemizin en önemli sıkıntılarından bir tanesi de boş alanda bulunmaması dolayısıyla dönüşüm çalışmalarını yerinde dönüşüm olarak zorlansak da yaparak bölgeyi bir an önce şehirleştirmeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Usta, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk olarak belirlenen Pazariçi Mahallemizde işleri daha çok hızlandırmak için bugün halkımızla buluşma programı planladık. Pazariçi Mahallemiz kuzey ve güney olmak üzere iki bölgeden oluşan bir yerdir. Burada kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında halkımızla birebir uzlaşma sağlayarak yıkımlar başlanmasını planladık.”


KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZİRAN’DA HIZLANACAK

Kentsel dönüşüm çalışmalarına Haziran ayında hız vereceklerini ifade eden Başkan Usta, ilçenin bütüncül planlama aşamasının tamamlanma sürecinde olduğunu söyledi. Başkan Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Haziran ayından itibaren planlama ve ruhsat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte inşaat çalışmalarını başlatmış olacağız. İlçemizde kentsel dönüşümü etap etap planlıyoruz ve çalışmalara başladığımız yeri 2 yıl içerisinde tamamlayacağız. Yani ilçemizi kademeli olarak kentsel dönüşüme tabi tutmayı planlıyoruz. Kentsel Dönüşüm çalışmaları başladığı günden bu yana geçen sürede sabrettiniz, biz de sizlere en iyi şekilde layık olarak bu çalışmaları yürüteceğiz. İlçemizin ve Pazariçi bölgemizin altyapı ve İstanbul geneliyle entegre olamamak gibi problemleri var. Dolayısıyla kentsel dönüşümde yaşayacağımız zorlukları bir kenara bırakarak, kentsel dönüşümün bizlere katacağı değerlere odaklanmalıyız. İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Pazariçi mahallemizi kentsel dönüşümle birlikte yeniden şekillendirmek zorundayız. Bu konuda her bir hak sahibimizin kafalarına takılan soruları, şikayetlerini, beklentilerini ve taleplerini dikkate alıyoruz. Pazariçi’ndeki her bir hak sahibimizin sorunlarını Kentsel Dönüşüm ofislerimizdeki arkadaşlarımızla konuşarak uzlaşmasına çalışıyoruz. Eğer buralarda problemlerini aşamazlarsa kendilerini Belediyemizde misafir etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEK YETKİLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ

İlçede kentsel dönüşümle ilgilenen vatandaşlar, mimarlar, mühendisler, müteahhit firmalar ve avukatlar olduğunu belirten Başkan Usta, bunların her birinin kentsel dönüşümü kendi açısından değerlendirmek istemesinin normal olduğunu belirtti. Başkan Usta, “Tüm bu kesimlerin kentsel dönüşümle ilgilenmesi elbette normaldir. Ancak bölgemizdeki yapılaşmayla ilgili tek yetkili kurum Gaziosmanpaşa Belediyesi’dir. Bunu defalarca ifade etmemize rağmen bazen vatandaşlarımızın kafasının karışması, bazen de bazı hemşehrilerimizin bilerek bu işe müdahil olması hak sahiplerinin işini zorlaştırıyor. Buradan bir kez daha ifade etmek gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tek muhatabı Belediyemiz’dir. Yani kentsel dönüşüm sizler adına Gaziosmanpaşa Belediyesi ve onun uhdesinde bulunan GOPAŞ yürütüyor. Gerek planlama sürecini gerekse inşaat sürecini sizden aldığı yetkiyle adalet ve şeffaf bir şekilde yürütecek olan Gaziosmanpaşa Belediyesi ve GOPAŞ’dır.” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM ALTYAPI, SOSYAL DONATI VE ULAŞIMI DA KAPSIYOR

Kentsel Dönüşüm denince akıllara bir parsel veya adadaki binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılmasının gelmemesi gerektiğini belirten Başkan Usta, “Kentsel Dönüşüm altyapı, doğalgaz, elektrik, aydınlatma, yol ve tretuarından, okul, cami, yeşil alan ve otoparka gibi sosyal donatıları ve toplu taşımadan metro ihtiyacına kadar her şeyi kapsıyor. Bize zaman zaman biz de kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil olmak, kendimiz yapmak istiyoruz şeklinde taleplerle geliniyor. Biz de o zaman ‘Buyurun, kendi kendinize yapıyorsanız o zaman mahallenin tamamını yapın’ diyoruz. Kendi kendinize yaptığınız zaman bugünkü durum olur. Yolu, otoparkı, camisi, yeşil alanı ve altyapısı yetersiz olan bir şehir olur. Böyle bir şehir ihtiyaçlarımızı karşılamadığı için tüm ihtiyaçlarımızı aynı anda karşılanacağı, tüm bu saydığım tesislerin aynı anda yapılacağı bir dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.



Gaziosmanpaşa Belediyesi


Geri Dön