29 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa'daki riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Gaziosmanpaşa'daki riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Gaziosmanpaşa'nın Bağlarbaşı, Karlıtepe, Küçükköy, Merkez, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya'daki riskli alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.



İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesinde ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.



Karar için tıklayın


Haber Anadolu Ajansı'nda şöyle yer aldı


Bakanlar Kurulu, İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki riskli alan ilan edilen bölgede bulunan bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.


Gaziosmanpaşa'da ilan edilen riskli alan sınırlarında bulunan bazı taşınmazların Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından acele kamulaştırılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Bakanlar Kurulu'nun 14 Mart'ta aldığı karar, ilçenin Bağlarbaşı, Karlıtepe, Küçükköy, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya mahallelerindeki bazı taşınmazları kapsıyor.



AA



Haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Sarıgöl artık kentsel dönüşüm projeleriyle anılmaya başlandı. Bir önceki belediye başkanı Erhan Erol döneminde startı verilen projenin sonraki adımı için de çalışmalar tamamlandı. Gaziosmanpaşa Sarıgöl kentsel dönüşüm planı İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı. ‘Riskli Alan’ ilan edilen 33.17 hektarlık alanın yaklaşık 4.84 ha’lık kısmına ilişkin plan tadilatı askıda. 


23 NİSAN SON GÜN 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan İmar Planı teklifini onaylandı. Plan, 25.03.2016-23.04.2016 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda 25 Mart’ta askıya çıkarıldı. Gaziosmanpaşa’da riskli alan Sarıgöl Mahallesi ile sınırlı değil. Riskli alan ilan edilen alanlarda bulunan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı çıktı.


KAMULAŞTIRMA KARARI

Bu taşınmazlar için belediye tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. O mahalleler sırasıyla şöyle; Bağlarbaşı Mahallesi,  Karlıtepe Mahallesi,  Küçükköy Mahallesi,  Merkez,  Silahtarağa Mahallesi, Yeni Mahalle, Yenidoğan Mahallesi.



Akşam 


Geri Dön