16 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'nın yarısı kentsel dönüşüme girdi!

Gaziosmanpaşa'nın yarısı kentsel dönüşüme girdi!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 1173 hektar yüzölçüme sahip ilçenin 432 hektarlık bölümünde kentsel dönüşümü sürdürdüklerini belirtti. "Avrupa ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz" dedi.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 1173 hektar yüzölçüme sahip ilçenin 432 hektarlık bölümünde kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Kapsam, zorluk, bölgede yaşayan insan sayısı, yoğunluk itibariyle Avrupa ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz" dedi.


Usta yaptığı açıklamada, kurdukları kentsel dönüşüm ofislerinde vatandaşlarla irtibata geçtiklerini anlatarak, tespit çalışmalarından sonra hak sahipleriyle ilgili görüşmeler, bu kişilerin bilgilendirilmesi ve onlarla anlaşmanın bu ofislerde yapıldığını anlattı.Merak edilenleri bu ofislerde vatandaşlara anlattıklarını, projelerin planlarını ve bitmişse maketlerini de gösterdiklerini aktaran Usta, gerektiğinde insanları belediyeye davet ettiklerini, daha geniş bilgi verdiklerini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçede 432 hektarlık alanda uygulama çalışması başladığına işaret eden Usta, "1173 hektarlık yüzölçümüne sahip ilçemizin yüzde 38'indc kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor.


Öncelikli olarak bütüncül bir planlama çalışmasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu. Usta. farklı zamanlarda başlayan çalışmaların farklı şekilde devam eden çalışmaların tamamını bütüncül anlamda yürüttüklerini ifade ederek, planlama çalışmalarının tamamlandığını, en kısa sürede inşaat çalışmalarını da başlatacakları kaydetti. 


Dünya


Geri Dön