23 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'ya kent meydanı ve spor kompleksi geliyor!

Gaziosmanpaşa'ya kent meydanı ve spor kompleksi geliyor!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa stadı yerine yapılacak spor kompleksi ve akıllı stat projesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa stadı yerine yapılacak spor kompleksi ve akıllı stat projesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sporsuz ve sporcusuz bir hayat olmaz mantığıyla" çalıştıklarını ifade eden Usta, Gaziosmanpaşa Stadı'nın uzun yıllardan beri ilçenin futboluna hizmet verdiğini, stadın halen hizmete devam ettiğini anlattı. Usta, "Bu stat çok değerli futbolcular yetiştirdi. Yaşayanlarını minnetle ve vefat edenleri de rahmetle anıyoruz. Biz de futbol okulu açtık. Daha profesyonel futbolcuların yetişmesi için altyapı oluşturuyoruz. Masa tenisi, voleybol, basketbol gibi alanlarda çalışmalarımız var." dedi. Stadın bugüne kadar sadece futbola hizmet verdiğine ve UEFA standartlarını taşımadığına dikkati çeken Usta, şunları kaydetti: "İlçemizin en merkezi noktasında bulunan ve çevresi yapılaşmayla dolmuş, sıkışmış bir mekan. Futbola hizmet verirken, bölgemizde hiç bulunmayan spor dallarının getirilmesini ve halkımızın da baskısını dikkate alarak bu spor alanını çok daha fonksiyonlu bir hale getirme düşünce içerisindeydik. Burasını ilk olarak bu bölgede yapılamayan sporların merkezi olarak tasarladık. Altını otopark yapıp, üstüne voleybol, basketbol, güreş, fitness gibi spor alanlarını yerleştirip üstünü stad olarak planlamıştık. Sonrasına ise halkımızdan gelen yoğun yüzme havuzu talebi doğrultusunda bu alana, projeye yüzme havuzunu ekledik. Bu da buranın kotunu yükselttiği için çevrenin siluetini bozdu. Aynı zamanda bu futbol sahasının UEFA standardı yoktu. Bu standardı buraya yerleştirmek de mümkün değildi. İlçemizde olmayan bir spor yaşam merkezi olsun istedik. İçinde yüzmeden, yüzme eğitimine, voleybol, kapalı basketbol sahası, fitness, boks gibi bir çok spor dalı ve amatör spor kulüplerimizin de yönetim yeri olarak kullanabileceği bir spor dünyası kompleksi olarak tasarladık. Altı otopark olacak. Bu otopark haftada bir gün pazar olarak kullanılacak. Burası haftanın her günü ve her saati kullanılacak bir spor merkezi olarak dizayn etmek istedik."


- Güneş enerjili akıllı stat yapılacak

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, ilçeye spor kompleksinin yanı sıra akıllı bir stadyum da kazandıracaklarının belirterek, bugüne kadar ilçedeki en büyük stadın 2 bin kişilik olduğunu, kendileri göreve geldiğinde sahanın girilemez durumda olduğunu yapılan çalışmalara karşın, stadın artık ihtiyaçlara cevap vermediğini dile getirdi.


Hasan Tahsin Usta, "Bunun için ilçemize çok daha modern, kapsamlı ve kendi enerjisini güneşten karşılayacak akıllı bir stadı kazandırma gayreti içine girdik. İkisinin de projesi eş zamanlı yürüyecek. Yeni akıllı stadımız bittiğinde buradaki spor kompleksini de ilçemize kazandıracağız. Gazisomanpaşa Stadı'nın yerine ne bir ticaret merkezi ne de bir AVM olacak. İnsanlarımızın hem spor ihtiyaçları karşılanacak hem de akşamları ailesi ve çocuğuyla gelip dinlenebileceği bir mekan olacak. Yeni akıllı stadı ya Mevlana ya da Yıldız Tabya Mahallesi'nde yapacağız." ifadelerini kullandı.


Usta, akıllı stadın 5 bin kişilik kapasitesi olacağını, başta Gaziosmanpaşa ve Küçükköy olmak üzere 8 spor kulübüne hizmet vereceğini sözlerine ekledi.


AA


Haber 212 Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı


GAZİOSMANPAŞA Belediyesi,  ilçenin çehresini değiştirecek ve ihtiyaçlara cevap verecek projelerini tek tek hayata geçiriyor. 


Gaziosmanpaşa Stadyumunun modern ve son teknoloji ile Mevlana Mahallesinde yeniden imar edecek olan Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeye yeni spor tesisleri kazandırmak için de çalışmalarını sürdürüyor. 


Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu amaçla Gaziosmanpaşa Stadyumunun bulunduğu bölgeye yeni bir spor kompleksi ve meydan kazandırmak için ileri teknolojinin kullanılacağı çok önemli bir proje hazırladı. 


Toplamda 39 bin 614 metrekarelik inşaat alanına sahip 'Gaziosmanpaşa Semt Meydanı ve Spor Kompleksi Projesinin, meydan olarak tasarlanan bölümünde vatandaşların çocuklarıyla birlikte iyi vakit geçirmesini sağlamak amacıyla yeşil alan, çocuk parkı ve skate (kay kay) parkı, kafe ve gezi alanları bulunuyor. 


Gençlerin modern tesislerde spor yapmasının ve yeni yeteneklerin keşfedilmesinin hedeflendiği çok amaçlı spor kompleksinde ise yarı olimpik havuz, eğitim havuzu, kapalı basketbol salonu, bowling salonu, fitness salonu ve 2 adet çok amaçlı salon ve derslik bulunuyor. İlçedeki parklanma sorununa da çözüm sunması hedeflenen proje kapsamında iki katlı bir zemin altı otopark da yapılması planlanıyor. Otoparkın 596 araçlık bir kapasitesinin olduğu belirtiliyor. 


ASILSIZ HABERLERİ DİKKATE ALMAYIN 


Gaziosmanpaşa'nın ihtiyaçlarına çözüm bulacak projelerini tek tek hayata geçirdiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise konuyla ilgili şunları söyledi: "İlçemizin yeşil alan ve spor tesisi ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli projelerimiz var. Bu projelerden biri de Gaziosmanpaşa Stadyumu nun bulunduğu bölgeye bir semt meydanı ile çok amaçlı spor kompleksi inşa edilmesidir. Meydanımızda yeşil alan, çocuk parkı ve kay kay parkı gibi alanlar bulunuyor. Spor kompleksimizde ise yarı olimpik havuz, basketbol sahası, bowling ve fitness salonu gibi bölümler olacak. Yine projemiz kapsamında ilçemizdeki parklanma sorununa çözüm olması amacıyla bir zemin altı otoparkımız yer alıyor. Biz hizmetlerimizi halkımızın ihtiyaçlarını bilerek ve bunlara çözüm üreterek gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda halkımızın asılsız haber ve bir takım duyumları dikkate almaması gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum. Göreceksiniz, tesisimiz tamamlandığında ilçemiz İstanbul'un en güzel tesislerinden birine kavuşmuş olacak. Bizlere her zaman güvenen ve desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum."


212 Haber Gazetesi


Geri Dön