19 / 04 / 2024

Gazipark'ta metrekaresi 2 bin TL'ye!

Gazipark'ta metrekaresi 2 bin TL'ye!

Küresel krizin konut sektörüne yaradığını, satışların yüzde 300-400 arttığını kaydeden Kuzu Grup Başkanı Gökçen Kuzu, yıl sonunda Ankara'da 650 milyon dolarlık Gazipark projesine başlayacaklarını söyledi



Siirt'te 1943'te taahhüt işleri ile faaliyete başlayan, 1980'de Gökçen Kuzu ve kardeşlerinin görevi devraldığı Kuzu Grup, ses getiren pek çok konut projesine imza attı. Son beş yılda 25 bin konut ürettiklerini kaydeden Kuzu Grup Başkanı Gökçen Kuzu, küresel krizin konut sektörüne yaradığını belirterek “Krizden sonra satışlar yükseldi. Bitmiş konut stoğumuzu erittik” dedi. Ankara'da 650 milyon dolarlık Gazipark isimli yeni bir projeye başlayacaklarını kaydeden Gökçen Kuzu ile Kuzu Grup'u konuştuk.

Bugüne kadar kaç konut ürettiniz?
Son 5 yılda 25 bin konut yaptık. Lüks konut olarak 3 yılda 5 bin konut ürettik. Spradon Quartz, Spradon Kuleler, Teras Evler, Spradon Evleri, Spradon Residence, Halkalı'daki Divan Residence,  Ankara  Park Vadi Evleri, Keçiören Divan Konutları, Ankara Batıkent'te Batı Evleri… Konutların yüzde 65-70'ini sattık. Şimdi de Ankara'da Gazipark isimli dev bir projeye başlıyoruz.

3 bin konut, 800 home office

Gazipark ile ilgili bilgi verir misiniz?

GAzipark, Ankara Balgat'ta 750 bin metrekarelik inşaat alanında, 3 bin konutun yanı sıra 200 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi  (AVM), beş yıldızlı otel ve home Office (ev ofis) bloğundan oluşacak. 100-800 metrekare arasında değişen büyüklükte 800 adet home office olacak. Böylece Ankara'daki home office'lerin neredeyse yüzde 35'ini binaya toplayacağız.

Ne tip konutlar yer alacak?

Projede bin adet rezidans olacak. Gazipark, Ankara'daki ilk ciddi rezidans projesi. Bunun dışında 1 artı 1'den, 5 artı 1'e kadar değişik büyüklükte konutlar olacak.

Projenin yatırım maliyeti nedir?

600-650 milyon dolar yatırım bedeli olacak. Projede en az bin kişi istihdam edeceğiz.

Fiyat aralığı nedir?

A-B gelir grubuna hitap eden projede metrekare fiyatları 2 bin – 3 bin lira arasında değişecek. Ofislerin metrekare fiyatı ise 3 bin liradan başlayacak. Bu yıl sonunda projeye başlamayı hedefliyoruz. Haziran 2010'da yani 6 ayda tüm projeyi satarız diye düşünüyorum. Çünkü Ankara'da böyle bir proje yok.

AVM projeniz var mı?

Ankara'da iki tane AVM projemiz var. Biri Ankara Etimesgut'ta 90 bin metrekarelik Etipark Outlet Center, diğeri de Keçiören'deki Keyf-i Divan. Etipark Eylül 2010, Keyf-i Divan ise Eylül 2009'da açılacak. Eyf-i Divan ile Mol mağazalarını Ankara'ya getireceğiz. Ayrıca Siirt Tillo'da ise 25 milyon dolarlık apart otel projemiz var.

Kuzu Grup kaç kişi istihdam ediyor?
Şu anda 3 bin 500 kişi istihdam ediyoruz.

Yıl sonuna kadar 2 bin 400 konut

Kuzu Grup'un inşaat yatırımı ne kadar?

İstanbul'daki yatırımlarımızın tutarı 500 milyon dolar. Ankara'da devam edenler de 500 milyon doları buluyor. Yeni projeyle yatırım miktarımız 1 milyar 650 milyon lirayı bulacak.

İnşaat sektörünü değerlendirir misiniz?
Türkiye'de konut krizi 2007'de başladı, Ekim 2008'de bitti. Ekim 2008'den bu yana geçen yıla göre yüzde 300-400'lük bir satış artışı var. Küresel kriz konut sektörüne de yaradı. Krizden sonra satışlar patladı, konut sektörü canlandı diyebiliriz. Çünkü Türk insanı için her zaman en güvenilir yatırım aracı gayrimenkuldür. Fiyatlar hala 2005 ve 2006 seviyelerinde. Ödeme şartlarımız çok cazip. Bizim satışlarımız da arttı. Kriz döneminde elimizde bitmiş konut stoğu çok fazlaydı. Onları eritmiş olduk. Bul yıl sonunda elimizde hiçbir şey kalmaz, 2 bin 400 konut satarız diye düşünüyorum.

Yatırımcıya İstanbul'da nereden ev almasını tavsiye edersiniz?
Avrupa Yakası'nda oturanlar için göletiyle, havasıyla, yeşiliyle Bahçeşehir bulunmaz bir yer. Aile için gerçek yaşam Bahçeşehir'de. Çocuk çoluk, göletin etrafında gece 01.00'e kadar güvenli bir şekilde gezebiliyor. İstanbul'da çocuğunu seven herkesin Bahçeşehir'de oturmasını tavsiye ederim.

Enerji yatırımlarınızla ilgili ne söylersiniz?

Şırnak-Cizre'de yatırım maliyeti 400 milyon dolar olan, 400 megavatlık bir hidroelektrik santralı (HES) projemiz var. Lisansımızı bekliyoruz.
Posta

0 312 446 09 23
www.kuzugrup.com


Geri Dön