28 / 03 / 2024

Gazipaşa Hastanesi'nin yerine Gençlik Merkezi yapılacak!

Gazipaşa Hastanesi'nin yerine Gençlik Merkezi yapılacak!

Antalya Cumhuriyet Mahallesinde bulunan eski Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin yerine Gençlik Merkezi projesi yapılması planlanıyor. TOKİ devri yapılması planlanan eski hastanenin yerinin devrinden vazgeçildi.



Antalya Cumhuriyet Mahallesinde bulunan eski Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin yerine Gençlik Merkezi projesi yapılması planlanıyor. Yeni Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin yapılmasına karşılık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devri yapılması planlanan eski hastanenin yerinin devrinden vazgeçildi. Sağlık Bakanlığı TOKİ'ye hastanenin karşılığını farklı bir şekilde ödeyecek. Konuyla ilgili bilgi veren Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, "Eski Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin yerine Gençlik Merkezi yapılması projemiz var. Yeni hastanenin yapımı karşılığında oranın TOKİ'ye devri söz konusuydu. Bu süreç bize sıkıntı yaratacaktı. Sağlık Bakanlığı gerekli yazışmayı yaparak TOKİ'ye devretmekten vazgeçti. Hastanenin karşılığı farklı bir şekilde ödenecek" dedi. Eski Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanın Sağlık Bakanlığında kaldığını aktaran Kaymakam Ekinci, "Gençlik Merkezi projesi için böylesi bizim için çok daha iyi olacak. 

Gençlik Merkezi için Bakan Bey. Gençlik ve Spor Bakanı ile görüştükten sonra, Sağlık Bakanlığından ilgili yer talep edilecek. Bizim düşüncemiz bu yönde" diye konuştu. Alternatif bir planlarının da olduğundan bahseden Kaymakam Ekinci, "Eğer Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet İlk/Ortaokulunu yenileme noktasında taahüdde bulunursa bizim niyetimiz eğitim-öğretimi aksatmamak üzere okulu eski hastanenin yerine taşımak. Cumhuriyet Ilk/Ortaokulu'nun yerine de Gençlik Merkezi yapılması. Bizim asıl talebimiz bu. Bu yol uzun-zor ve çetrefilli olacağı için kısa dönemde eski hastanenin yerine gençlik merkezi direk alınabilirse: Cumhuriyet İlk/Ortaokulunun da mevcut yerinde yenileme çalışması yapılabilir" şeklinde konuştu. 


TURİZM VEYA SAĞLIK FAKÜLTESİ 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ahmet Pınarbaşı ile görüştüklerini aktaran Ekinci, "Rektör Pınarbaş'na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ziyaret sırasında Gazipaşa'ya bir Turizm Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi açlmasını istedik. Onlarda ısrarla tanmsal alanda bir fakülte olmasını istediler. Biz mevcut Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu alana bir yer yapılarak buranın küçük bir kampus haline dönüştürülmesini talep ettik, onlar da uygun gördüler. Bizim için önemli olan yurt ve iki fakültenin ag İm asıyla mevcut yüksek okulun bölümünün çoğaltılması" şeklinde konuştu. 



Hakan GÜLCAN/Gazipaşa Gazetesi


Geri Dön