26 / 04 / 2024

Gazipaşa İlçesi'nde köy ve beldelerin malvarlıkları devredildi!

Gazipaşa İlçesi'nde köy ve beldelerin malvarlıkları devredildi!

Gazipaşa İlçesi'nde köy, belde ve ilçe belediyelerinin mal varlıkları, personel sayıları ve muhasebe kayıtları tutanak altına alınarak devir teslim işlemi yapıldı. Oğuz Kahraman, beldelerimiz bağlı bulunduğu ilçenin mahallesi haline getirildi...



Gazipaşa İlçesi'nde köy, belde ve ilçe belediyelerinin mal varlıkları, personel sayıları ve muhasebe kayıtları tutanak altına alınarak devir teslim işlemi yapıldı. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, Antalya Mahalli İdareler Müdürü Oğuz Kahraman, İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Halil İbrahim Köken, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Kılınç, Mal Müdürü Ömer Faruk Harmancı ve muhtarların katıldığı devir teslim toplantısında Oğuz Kahraman konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. 


Yeni büyükşehir yasasının 2012'de yürürlüğe girdiğini anımsatan Kahraman, "Beldelerimiz bağlı bulunduğu ilçenin mahallesi haline getirildi. Köylerimiz de yine kendi adları ile mahalle oldu. İnşallah bu yasa uygulamaya geçildiğinde memleketimiz için hayırlı olur. Biz kanunun 1 'inci maddesinde öngörülen 1 aylık süre içerisinde her türlü taşınır, taşınmaz personel, araç, gereç bilgilerini almıştık. Bu bilgiler doğrultusunda devir tutanaklarını oluşturduk. Devir işlemlerini nihai olarak imza atarak gerçekleştireceğiz" dedi. 


30 Mart'a kadar devam Kapanacak muhtarlıklar ile belediyelerin 30 Mart 2014 tarihine kadar fiilen görevlerine devam edeceklerini ancak bazı görevleri izinle yapacaklarını belirten Mahalli İdareler İl Müdürü Oğuz Kahraman, "Kiralama, gayrimenkul satışları, borçlanma gibi görevleri izin almak suretiyle gerçekleştirecekler. Diğer normal görevlerini bugün nasıl yürütüyorlarsa 30 Mart tarihine kadar da o şekil yürütecekler" diye konuştu. 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön