25 / 04 / 2024

Gazprom, Güney Akım için inşaat izninden emin!

Gazprom, Güney Akım için inşaat izninden emin!

Rus Gazpromun Rus gazını Avrupaya Karadeniz altından ulaştırmak için inşa etmeyi planladığı Güney Akım Doğal Gazboru hattının Türkiyeden geçen bölümü için Türkiyenin gerekli izni vereceğinden emin olduğu açıklandı...



Rus Gazpromun Rus gazını Avrupaya Karadeniz altından ulaştırmak için inşa etmeyi planladığı Güney Akım Doğal Gaz
boru hattının Türkiyeden geçen bölümü için inşaat izni almamış olmasına rağmen, Türkiyenin gerekli izni vereceğinden emin olduğu bildirildi.

Gazpromun Projelerden Sorumlu Daire Başkanı Leonid Çugunov, Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin proje için Rusyadan ek bilgiler talep ettiğini hatırlatarak, "Güney Akımın Türkiye karasularından geçecek bölümünün inşası konusunda yasal sorunlar var. Türkler boru hattının döşeneceği yerin tam olarak gösterilmesini istemişlerdi ve bunu tam olarak belirlediğimizde Türkler gerekli izni verecekler. (Türkiye) Sadece ek belgelerin verilmesini talep ediyorlar" ifadesini kullandı.

Bu arada, Rusya Başbakanı Vladimir Putinin Sırbistan ziyaretine katılan Gazprom Güney Akım Proje Müdürü Karcel Kramer de gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Akımın transiti için Sırbistanın 25 yılda yaklaşık 4 milyar avro gelir elde edebileceğini belirterek, "Güney Akım Sırbistandaki boru hatlarını geliştireceği gibi Belgrada gaz dağıtım merkezi olma statüsünü kazandıracak" dedi.


Geri Dön