19 / 04 / 2024

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye'de doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgilendiklerini belirtti.



Miller, “Gazprom tarafından Güney Akım projesinin inşası için aldığımız tüm izinler, Türk Akımı için kullanılabilecek. Doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgileniyoruz. Özellikle batı bölgelerindeki doğalgaz sektörüyle ilgileniyoruz” ifadesini kullandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çarşamba günü Miller ile biraraya gelerek, doğalgaz ticaretiyle ilgili görüşmelerde bulunmuştu.


Türk Akımı ekimde netleşebilir

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, “Türk Akımı” projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi. Rusya'nın Vlapostok şehrinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Novak, Türk Akımı projesinin yol haritası üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Novak, ekimde düzenlenecek Dünya Enerji Kongresi kapsamında Rusya ve Türkiye arasındaki komisyonun da biraraya geleceğini belirterek, “Türk Akımı ile ilgili süreç bu görüşmelerde netleşebilir. Projenin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabilir” ifadelerini kullandı.


Bu ay içinde Avrupa Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile biraraya geleceklerini anlatan Novak, “Sefcovic ile Kuzey Akım-2 ve Türk Akımı projeleri de dahil olmak üzere birçok konuyu görüşmeyi planlıyoruz” dedi.


Yeni Şafak 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la, Rus Gazprom yetkilileri İstanbul'da bir araya gelmişti. Görüşmenin meyveleri de hızla alınmaya başlandı. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye’de doğalgaz çevirim santralı yatırımlarıyla ilgilendiklerini açıkladı. Rusya’nın Vladivostok şehrinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miller, Türk Akımı projesi inşası için Türk tarafından yakın zamanda gereken taahhütleri almayı beklediklerini söyledi.  


ÖZELLİKLE BATI'DA 

Miller, "Gazprom tarafından Güney Akım projesinin inşası için aldığımız tüm izinler, Türk Akımı için kullanılabilecek. Türkiye’de doğalgaz çevirim santralı yatırımlarıyla ilgileniyoruz. Özellikle batı bölgelerindeki doğalgaz tüketim sektörüyle ilgileniyoruz" dedi.  


BAKAN ALBAYRAK'LA GÖRÜŞMW YAPILMIŞTI  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çarşamba günü Miller ile bir araya gelerek, Türk Akımı projesi ve doğalgaz ticaretiyle ilgili görüşmelerde bulunmuştu. Bakan Albayrak, Gazprom CEO’su Aleksey Miller ve beraberindeki heyeti kabulünde, "Rusya ile iş birliğimizin daha iyi bir safhaya taşınmasını umut ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


BORU HATTININ YOL

Haritası ekimde netleşir 

Bu arada Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, 'Türk Akımı' projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi. Novak, Türk Akımı projesinin yol haritası üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Novak, ekimde düzenlenecek Dünya Enerji Kongresi kapsamında Rusya ve Türkiye arasındaki komisyonun da bir araya geleceğini belirterek, "Türk Akımı ile ilgili süreç bu görüşmelerde netleşebilir. Projenin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabilir" dedi. Novak, bu ay içinde Avrupa Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile bir araya geleceklerini de anlattı.


Güzel adımlar atılacak

Enerji Bakanı Albayrak, Gazprom heyetini uzun bir süre sonra İstanbul'da görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şunları söylemişti: "9 Ağustos sonrası, Türkiye ve Rusya ilişkileri 24 Kasım öncesinden daha iyi bir noktaya geldi. En kısa sürede bu ilişki çerçevesinde enerji alanında da inşallah çok daha olumlu güzel adımlar atacağız."


Akşam 



Haber Olay Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Rusya'nın Vladivostok şehrinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miller, Türk Akımı projesi inşası için Türk tarafından yakın zamanda gereken taahhütleri almayı beklediklerini söyledi.


Miller, ''Gazprom tarafından Güney Akım projesinin inşası için aldığımız tüm izinler, Türk Akımı için kullanılabilecek. Türkiye'de doğalgaz çevirim santralı yatırımlarıyla ilgileniyoruz. Özellikle batı bölgelerindeki doğalgaz tüketim sektörüyle ilgileniyoruz'' ifadesini kullandı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çarşamba günü Miller ile bir araya gelerek, Türk Akımı projesi ve doğalgaz ticaretiyle ilgili görüşmelerde bulunmuştu.




Olay



Geri Dön