28 / 03 / 2024

Gazze'de spor kompleksi adı: İkinci Abdülhamid!

 Gazze'de spor kompleksi adı: İkinci Abdülhamid!

Filistin Hilal Spor Kulübü, Gazze'de yapılan dev spor kompleksine 2. Abdülhamid'in adını verdi





2. Abdülhamid'in adı verilen ve Gazze'de bulunan spor kompleksine bu adı veren Filistin Hilal Spor Kulübü. Filistin Hilal Spor Kulübü Başkanı Amir Ebu Ramazan, şu açıklamalarda bulundu:


Bu kompleksi inşa etmemizin başlıca nedeni, 1901'de Filistin topraklarını satmayı reddeden, Siyonist entrika ve baskıları bertaraf ederek Filistin'e Yahudi göçünü durdurma kararı çıkaran merhum Sultan 2. Abdülhamid'in hatırasını yaşatmaktır. 


Ebu Ramazan, gençlerin Sultan 2. Abdülhamid hakkında hiçbir şey bilmediğini belirterek, "Bundan dolayı bu spor kompleksi gençlerin zihninde bu büyük adamın hatırasını ölümsüzleştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca Türkiye'nin, Filistin topraklarını koruduğunu ve terk etmediğini vurgulamak istiyoruz" diye konuştu. 


Projenin gerçekleştirileceği arazinin "Osmanlı yönetimindeki Bilad-i Şam'a kayıtlı Osmanlı Sultanlığı'na ait olduğu"na dikkati çeken Ebu Ramazan, 50 bin metrekarelik alanda yeşil sahalar, spor salonları, tiyatro, havuzlar, dinlenme tesisleri ve turistik mekanlar yapılacağını belirtti.


Sabah


Geri Dön