25 / 04 / 2024

GDF Suez Sinop santrali için Areva'dan garanti aldı!

GDF Suez Sinop santrali için Areva'dan garanti aldı!

Sinop santralini inşa edecek Fransız-Japon konsorsiyumunda yer alan Fransız enerji şirketi GDF Suez santralda kullanılacak reaktörlerin temini konusunda ekonomik sıkıntılar içinde olan reaktör üreticisi Areva'dan garanti aldığını açıkladı.



Borçlarını idare etmeye çalışan ve yeni sipariş almakta sıkıntı yaşayan Areva, geçen yıl Mayıs ayında Sinop santralinde kullanılmak üzere dört tane nükleer reaktörü sağlamak için konsorsiyumla anlaşmıştı.


Ancak Areva'nın kâr uyarıları ve kredi notunun geçen yıl yatırım yapılabilir düzeyin altına indirilmesi şirketin yeni "Atmea" tipi reaktörleri geliştirmeye yetecek kadar sermayesi olmayabileceğine dair soru işaretleri yarattı. Şirketin hâlâ "EPR" adlı modelinin planlanandan birkaç yıl daha uzun süren geliştirme ve hedefleri bir milyar euro aşan maliyetleriyle boğuşuyor.


4 MART'TA AÇIKLAYACAKLAR

Areva'nın yeni yönetimi şirketin yeni stratejilerini ve borçları azaltmak için atılacak adımları 4 Mart'ta açıklayacak. GDF Suez CEO'su Gerard Mestrallet, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu değişikliğin reaktörlerin sağlanması önünde engel oluşturmasını istemiyoruz. Areva'nın yeni yönetimi de bunun farkında ve bize garanti verdi" dedi.


Hürriyet


Geri Dön