19 / 04 / 2024

GE ve MetCap enerjiye 1.1 milyar euroluk yatırım yapacak!

GE ve MetCap enerjiye 1.1 milyar euroluk yatırım yapacak!

MetCap Başkanı Celal Metin, "Kırklareli'nden de Avrupa'ya enerji satacağız" dedi. Dünya enerji devi General Electric ve MetCap Enerji, Karaman ve Kırklareli'nde 1.1 milyar euroluk yatırım yapacak



MetCap Yönetim Kurulu Başkanı Celal Metin, Kırklareli'de GE Energy ekipmanlarının kullanılacağı 890 MW'lik doğalgaz çevrim santrali ile birlikte Karaman'daki santral projelerinde de kapasite artıracaklarını, toplam iki projenin yüzde 30'unun özkaynakla karşılanacağını ifade etti.

Kırklareli 'den Avrupa'ya

Kırklareli'de kuracakları santral ile Avrupa'ya da elektrik satmayı planladıklarını dile getiren Metin, haziranda açıklanan GE'nin Karaman'da doğalgaz, güneş ve rüzgarı kombine eden Flexefficency Teknoloji ile yapacağı dünyanın ilk Entegre Yenilenebilir Kombine Çevrim Elektrik Santrali (IRCC) olan 570 MW'lık Dervish ünitesinin kapasitesini de ikiye katlayarak 1.080 MW'ye çıkardıklarını belirtti. Toplantıya katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız ise enerjide toplam 100 bin MW'lık ihtiyaca rağmen 125 bin MW'lık lisans başvurusu yapan proje bulunduğunu kaydederek, "Biz geleceğe hazırlıklıyız. 2002 yılından bu yana yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin en büyük hidroelektrik santrali Atatürk Barajı'nın iki katı büyüklüğünde projemiz devreye girdi" dedi.
Sabah


Geri Dön