26 / 04 / 2024

Geberit, AquaClean Mera'yı tanıttı!

Geberit, AquaClean Mera'yı tanıttı!

142 yıllık deneyimini arkasına alarak ürünler geliştiren Geberit, en önemli yaşam kaynağımız suyu sürdürülebilir kılmak için 2017 yılına devrim niteliğindeki bir ürünle ‘merhaba’ dedi.



142 yıllık deneyimini arkasına alarak ürünler geliştiren Geberit,  en önemli yaşam kaynağımız suyu sürdürülebilir kılmak için 2017 yılına devrim niteliğindeki bir ürünle ‘merhaba’ dedi. 5 Ocak 2017 Perşembe günü (bugün) Raffles Istanbul Hotel’de gerçekleştirilen lansmanda yüksek AR-Ge ürünü AquaClean Mera’yı basına tanıtan Geberit, sıhhi tesisatta çıtayı bir üst skalaya taşıdığını gözler önüne serdi. 


İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, son teknolojiyi kullanarak geliştirdiği akıllı klozet sistemi AquaClean Mera için 5 Ocak 2017 Perşembe günü (bugün) Raffles Istanbul Hotel’de bir basın lansmanı gerçekleştirdi. 


İlham kaynağı doğa…

AquaClean serisindeki diğer tüm akıllı klozetler gibi,  İsviçre dağlarından yeryüzüne ulaşan sulardan ilham alınarak tasarlanan ‘Mera’; İsviçre Alpleri'ndeki Üst Engadine vadisinden ve Po Irmağı yoluyla Adriyatik Denizi'ne akan ana su kaynağının ismini alarak Geberit geleneğini yaşatıyor. 142 yıllık deneyimiyle Geberit, son teknolojiyi kullanarak geliştirdiği Mera ile maksimum düzeyde konfor ve hijyen sunuyor. 

İngiliz tasarımcı Christoph Behling tarafından tasarlanan AquaClean Mera, pürüzsüz çizgiler ve kesintisiz geçişleriyle banyoları minimalist bir çizgiyle buluşturuyor. Gelişmiş teknoloji ve şık bir tasarım sunan Mera, devrim niteliğindeki özellikleri ile kullanıcısına ilk gün yaşadıkları heyecanı ve hayranlığı asla kaybettirmiyor. 


“Tüm faaliyetlerimizde çevreye, ‘insan’a ve sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamayı hedefliyoruz”

Geberit Türkiye Genel Müdürü Cengiz Kazazoğlu lansmanda yaptığı konuşmada, Geberit Türkiye’nin müşterisine değer yaratmak ve ortaya çıkan katma değeri paylaşmak için çalıştığını söyledi. Benimsedikleri pazar ve müşteri odaklı pazarlama anlayışlarıyla müşterilerinin Geberit Türkiye’den talep ettikleri ürünleri geliştirdiklerini, ürettiklerini eve pazarladıklarını aktaran Kazazoğlu, “Her geçen gün sektörüne katma değer sağlayan bir şirket olarak, tüm faaliyetlerimizde çevreye, ‘insan’a ve sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamayı önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. İşte bu bakış açımızın son örneği olan Geberit AquaClean Mera ile kullanıcılarımızı buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Suyun tazeliğini ve arındırılma gücünü simgeleyen bir başyapıt dizaynı için mükemmel adaş olan Mera; ismini, İsviçre Alpleri’nde bulunan Mera nehrinden alıyor. Bir önceki ürünümüz olan Sela nehrine yakın bir konumda olan Mera, İsviçre Alpleri'ndeki Üst Engadine vadisinden ve Po ırmağı yoluyla Adriyatik Denizi'ne akan ana su kaynağının ismini alarak Geberit geleneğini yaşatıyor.  Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi. Türkiye yapı/inşaat sektöründeki modern banyoların dünyaca ünlü mimarı olmanın verdiği sorumlukla, en değerli ilkenin ‘kaliteli’ olanın geleceğe ulaşabilmesi olduğuna inandıklarını aktaran Kazazoğlu, “Bu farkındalıkta 1874 yılından beri insan yaşamının standartlarını artırmak için çalışıyor, ödünsüz kalite anlayışımızla ürünler geliştiriyor ve ürünlerimiz için en iyi testin, kuşkusuz ‘zaman’ olduğu biliyoruz. İsviçre’de bulunan 800 metrekarelik hijyen teknolojileri laboratuvarında çok sayıda testten geçen ürünlerimiz; dayanıklılık, verimlilik, işlevsellik, kullanım kolaylığı ve standart uygunluğu olmak üzere her yönüyle test edildikten sonra son kullanıcısına ulaşıyor.”

Kadınlar için özel püskürtme sistemi 

Öte yandan Geberit AquaClean Mera, akıllı klozetlerin sprey işlevselliği konusunda da devrim niteliğinde bir yenilik sunuyor. Patentli WhirlSpray taharet teknolojisinin sunduğu dinamik havalandırma ile güçlendirilmiş titreşimli sprey sunan Mera‘da, son derece nazik bir temizlik sağlamak için iki püskürtme başlığı kullanılıyor. Tüm detaylarında maksimum hijyen düşülerek tasarlanan Mera, kadınlara özel püskürtme özelliği sunarak yumuşak bir dokunuş sağlıyor.  Asimetrik iç geometrisiyle Rimless (kanalsız) seramik,  sunduğu hijyen garantisi ile dikkat çekiyor. Haznenin içinde, yan tarafta, tek bir yıkama deliğine sahip olmasına rağmen son derece sessiz ama efektif bir şekilde akan yenilikçi TurboFlush deşarj teknolojisi ise ürünü ayıran en önemli özellikler arasında yer alıyor. Kanalsız tasarımı sayesinde gizli kenarı bulunmayan seramik, yenilikçi deşarj teknolojisi ile hem sessiz hem de eksiksiz temizlenme imkanı sunuyor. 

Çözüm odaklı…

Özel tasarım uzaktan kumandasıyla kullanıcısına kullanım kolaylığı sağlayan Geberit AquaClean Mera, kullanıcı algılama fonksiyonu ile klozete yaklaşıldığı anda klozet ısıtma fonksiyonunu devreye sokuyor. Üstelik Mera, klozet ısıtma sistemi beklemede olduğu zaman her hangi bir enerji de kullanmıyor. 

Klozetin içine gizlenmiş yakınlık sensörü ile kullanıcı algılama (radar) fonksiyonu sunan Mera’nın klozet kapağı, otomatik olarak dokunmadan açılıp kapanabiliyor. 5 farklı yakınlık algılama ayarına sahip olan Mera, kullanıcısını algılayarak ortam ışığını yakıyor ve otomatik olarak harekete geçiriyor. 7 farklı renk seçeneği bulunan ortam ışığının ise ışık yoğunluğu 5 kademede ayarlanabiliyor. QuickRelease fonksiyonu sayesinde klozet kapağı çıkartılarak kolay temizlik imkanı sunan Mera’da, maksimum hijyen sağlanıyor. 

Geberit AquaClean Mera’nın otomatik ve düşük gürültülü koku alma ünitesiyle birlikte çalışan uzun ömürlü özel seramik petek filtresi, banyoları kötü kokulardandan arındırıyor. Aynı zamanda bu üstün teknolojinin en önemli özelliği de; kullanılmadığı zaman neredeyse hiç enerji harcamıyor.   

Tüm gömme rezervuarlar ve Monolith ile uyumlu olan Geberit AquaClean Mera, 30 kg'ın üzerinde ağırlığa sahip olmasına rağmen, tek bir uzman tarafından kolaylıkla duvara monte edilebiliyor. Mera’nın fark yaratan bir diğer özelliği ise, her kullanımdan önce ve sonra kendini suyla temizleyip bir sonraki kullanım için hijyenik bir ortam hazırlıyor olması. Ayrıca Geberit AquaClean akıllı klozetlerde olduğu gibi Geberit AquaClean Mera da, tasarımında bulunan özel mekanizmayla temiz suyu kirli sudan ayırabiliyor. Uzun süre dayanan seramik bal peteği filtresi ile otomatik olarak aktive edilmiş düşük gürültülü ve etkili koku alma fonksiyonun yanı sıra Geberit AquaClean Mera,  keskin yönlendirme amaçlı ortam ışığıyla kullanıcısına rehber oluyor. 

Geberit AquaClean Mera Comfort: Temel fonksiyon ve tasarımı

Patentli WhirlSprayteknolojisi ile yumuşak ve canlandırıcı taharet spreyi

TurboFlush teknolojisi ve rimless (kanalsız) vitrifiye ile sessiz ve mükemmel yıkama performansı

Ergonomik oturağı, hızlı bir şekilde ısınan entegre ısıtmalı yüksek kaliteli duroplasttan üretilmiştir.

Kullanıcıyı algılayarak, otomatik olarak açılıp kapanan klozet kapağı sayesinde hijyenik ve temiz kullanım

Kullanımı kolay, ergonomik olarak tasarlanmış uzaktan kumanda

Kadınlara özel tasarlanmış, korunmuş bir konumda ayrı bir bide sprey başlığı ile nazik temizlik

En iyi konuma sahip sıcak hava ile kurutucu (püskürtme kolu konumuna hizalama)

Uzun süre dayanan seramik bal peteği filtresi ile otomatik olarak aktive edilmiş düşük gürültülü ve etkili koku alma fonksiyonu

 Değişik renk ve ışık yoğunluğuna sahip, keskin, yönlendirme amaçlı ortam ışığı

* Geberit AquaClean Mera, Türkiye’de Nisan 2017’de satışa sunulacaktır. 



Geri Dön