26 / 04 / 2024

Gebze Hürriyet Mahallesi sakinleri tapu konusunda endişeli!

Gebze Hürriyet Mahallesi sakinleri tapu konusunda endişeli!

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Gebze Belediyesi’nin Hürriyet Mahallesi’ni proje alanı ilan etmesi sebebiyle mahallelilerin hak sahibi oldukları parsellerin tapularının verileceği hususunda halk endişeli olduğunu söyledi.



CHP Gebze ilçe yönetimi mahallelerdeki partililerle ve mahalle sakinleriyle bir araya gelmede devam ediyor. CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ve ilçe yönetim kurulu üyeleri önceki akşam Gebze Hürriyet Mahallesi’nde bulunan partililer ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıya Recep Dursun’un yanı sıra kurultay delegeleri Hasan Öztekin, Yusuf Örnek, Zeynel Rıza Yıldırım, il yöneticisi Hikmet Koçoğlu, Gebze Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri Eşref Emin Güzey, Yılmaz Bulut, Serkan Davutluoğlu ve Neşe Çetiner Celep, CHP Hürriyet Mahallesi birim sorumlusu Cuma Gekoç, ilçe yöneticileri, partililer ve mahalle sakinleri katıldı.

 

MÜLKİYET HAKLARINA KAVUŞAMIYORLAR

Toplantıyla ilgili olarak açıklamada bulunan CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun şunları söyledi: "Hürriyet Mahallesi’nde yaptığımız toplantının ardından Gebze Belediyesince imar planlarının yapılıp imar uygulamaları yapılmadığından, altyapı ve doğalgaz hizmetlerinden mahrum kaldıkları, yeterince sokaklarda çöp hizmeti alamadıklarını öğrendik. Plan harici tutulan mahallede yeniden imar için ruhsat ve izinlerin verilmediği ve imar planlarının yapılıp fiili kullanıma uygun şuurlandırmaların yapılmaması sebebiyle 2981 sayılı yasa gereğince alınmış tapu tahsisi belgesi ile 6292 sayılı yasası gereği hak sahibi olanların mülkiyet haklarına kavuşamıyorlar.

 

TAPULAR HUSUSUNDA HALK ENDİŞELİ

Gebze Belediyesi’nin proje alanı ilan etmesi sebebiyle hak sahibi oldukları parsellerin tapularının verileceği hususunda halk endişeli. Belediye başkanının kendilerine doğru bilgi ve paylaşımda bulunmadığı ve kendilerinin mağdur edileceği hususunda ciddi emarelerin olduğunu gördük. Dolayısıyla bir olup güç birliği yapma zorunluluğunun bulunduğu, mahalle sorunlarına daha fazla duyarlılık gösterip eylem ve etkinliklerde ciddi destek ve katılımın sağlanması gerekir. Partinin başarı ve iktidarı için kadın ve gençlerin aktif katılımı için daha fazla çalışmak gerektiği ve yangın yerine dönen ülkenin ikbali ve istikbali için kaygı ve korkuları bir kenara atmak suretiyle, ayrışmak yerine ortak gelecek için daha fazla çalışılmalı.

 

ÜYE GÜNCELLEMELERİ YAPILMALI

Önceki hatlı ve faydasız alışkanlıklarımızdan sıyrılıp, siyasette dilimizin ve siyaset yapma yöntemimizin değiştirilmesi ile siyaset yapıcıların yeni ve gençlerden oluşmalı. Mahalle örgülerinin yenilenmesi ve üye ziyaretlerin sık sık yapılması ve üye güncellemelerinin mutlaka yapılması ve Mahalle halkı ile ilçe yönetim kurulu ve meclis üyeleri arasında iletişim ve bilgi akışının sağlıklı sağlanması, hasta ve taziye ziyaretleri ile düğün ziyaretlerinin muhakkak yapılması gerektiği hususları dile getirildi."


Bizim Kocaeli 



Geri Dön