23 / 04 / 2024

Gebze Mevlana Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Gebze Mevlana Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Temeli atılan Mevlana Kapalı Pazar yerinde incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ 2017 yılında Mevlana Kapalı Pazar yerini hizmeti açmayı ve Cuma pazarını buraya taşımayı hedefliyoruz” dedi.



 

Temeli atılan Mevlana Kapalı Pazar yerinde incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ 2017 yılında Mevlana Kapalı Pazar yerini hizmeti açmayı ve Cuma pazarını buraya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker temel atma işlemleri biten Mevlana Kapalı Pazar Yeri’nde incelemelerde bulundu. Başkan Köşker’e incelemeler sırasında belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel ve ilgili birim müdürleri eşlik etti. 28 bin 311 metre kare alan üzerine inşa edilecek olan Mevlana Kapalı Pazar Yeri projesinde pazar satış alanları, çocuk oyun alanları, soğuk hava deposu, sığınak, iş yerleri, kafeterya, tuvalet, ofis alanları, mescit ve otopark alanları yer alacak.

CUMA PAZARI KALKIYOR

Gebze Belediye Başkanı Adnan köşker yaptığı açıklamada, “Mevlana’da inşasına başladığımız kapalı pazar yerinde temeli atılmıştı ve belli bir safhaya geldi. Artık bir ay içerisinde üst kısımlarına başlayacağız. Cuma pazarını kaldırıyoruz. Cuma pazarının kurulduğu caddeyi normal trafik akışına bırakacağız. Cuma günleri kent meydanında vatandaşları ve esnafı rahatsız eden ortamdan kurtulmuş olacağız.

ENGELLİ VE YAŞLILAR DA DÜŞÜNÜLDÜ

Burada inşa edeceğimiz modern kapalı pazar yerinde hem pazarcı esnafımız rahat edecek hem de vatandaşlarımız daha huzurlu ve hijyenik bir ortamda alış verişlerini gerçekleştirecek. Pazarın kapalı olması münasebetiyle olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek ve vatandaşlar dilediği zaman alış verişlerini rahatlıkla gerçekleştirecek. Pazar yerimiz asansörleri ve yürüyen merpenleriyle de engelli ve yaşlı vatandaşlarımız rahatlıkla alış verişlerini gerçekleştirebilecekler. 

GEBZE’NİN PAZAR SORUNU BİTECEK

Tatlıkuyu’da yaptığımız Pazar yerinden sonra buranın ihalesini gerçekleştirmiştik şimdi sırada Adem Yavuz ve Ulus kapalı Pazar yerlerini ihaleye çıkacağız. Gebze’ye 6 kapalı pazar yeri yaptıktan sonra Gebze’nin pazar yeri sorununu bölgesel anlamda çözmüş olacağız. Yaptığımız bir pazar yeri 4-5 mahalleye birden hitap edebiliyor. Burada inşasına başladığımız Mevlana Kapalı Pazar Yeri normalde 2018 yılında bitmesi hedeflenirken biz bunu 2017 yılının bu aylarında inşallah bitirmeyi hedefliyoruz. Cuma pazarını biran önce kaldırmayı buraya taşımayı hedefliyoruz. Bundan pazarcı esnafımızda oldukça memnun çünkü burası lokasyon olarak oldukça merkezi bir bölge.

7/24 YAŞAYACAK BİR ALAN

Birkaç mahalleye sınır olan bir bölgede daha rahat pazarcılık yapmış olacaklar. Hemen yanı başında adliye binası olması nedeniyle Pazar yerini canlandırması için dükkanlar koyduk. Talepler doğrultusunda avukatlar için ofislerde oluşturulabilir bu anlamda da 7/24 yaşayacak bir alanın temelini atmış bulunmaktayız ve en kısa zamanda bitirmeyi arzu ediyoruz. Gebze’mize Kocaeli’mize hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı. Pazar yerinin hayırlara vesile olması, kazasız belasız tamamlanması için kurban kesildi ve dua edildi.



Gebze Belediyesi



Geri Dön