26 / 04 / 2024

Gebze Teknik Üniversitesi kuruluyor!

Gebze Teknik Üniversitesi kuruluyor!

Gebze Teknik Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim bölgesi Kocaeli’ye kazandırılan teknik üniversiteden dolayı bütün milletvekillerine teşekkür etti.



TBMM Genel Kurulu'nda, Kocaeli'nde "Gebze Teknik Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurulmasına ilişkin yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün mevcut fakülte ve enstitülerini de bünyesine alacak, TÜBİTAK ile yakın işbirliği yapacak Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak.


İşte yeni birimler;


Üniversite; Temel Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Enerji Teknolojileri Enstitüsü, Biyoteknoloji Enstitüsü, Nanoteknoloji Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü, Savunma Teknolojileri Enstitüsü, Bilişim Teknolojileri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden oluşacak.


Yasayla, üniversiteye 433 kadro ihdas ediliyor.


Üniversite sanayi iç içe olacak


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim bölgesi Kocaeli’ye kazandırılan teknik üniversiteden dolayı bütün milletvekillerine teşekkür etti.


Teknoloji geliştirecek yeni bir teknik üniversite kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Işık, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesi olan Gebze’de üniversite ile sanayinin iç içe olacağını söyledi.


Işık, Türkiye’de henüz istenilen düzeyde olmayan üniversite sanayi işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, teoriyle pratiğin buluşmasının önemine işaret etti.


SAN-TEZ programlarının daha da hız kazanacağını ifade eden Işık, “üniversite hocalarıyla girişimcilerimizin kuracağı işletmelerin masraflarının yüzde 85’ini karşılıyoruz, inanıyorum ki yeni üniversiteyle SAN-TEZ desteklerimiz artarak devam edecektir” dedi.


Sanayi Bakanlığı



Geri Dön