28 / 03 / 2024

Gebze Ulus Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tepkisi!

Gebze Ulus Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tepkisi!

Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu, kentsel dönüşüm yapılacak olan Ulus Mahallesi sakinleriyle buluştu. Mahalleliler, dönüşüme karşı olduklarını bir kez daha haykırdı.



Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu, kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağı mahallelerde toplantılar yapmaya, halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Gebze Ulus Mahallesi Yeşiltepe Caddesi üzerinde önceki gün gerçekleştirilen toplantıya; Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Hürriyet Mahallesi Temsilcisi Yusuf Örnek, Ulus Mahallesi temsilcisi Mustafa Şınar ve mahalle sakinleri katıldı. Ulus Mahallesi temsilcisi Mustafa Şınar, mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşüme karşı güç birliği yapacaklarını söyledi. 


SÜRGÜN EDİLECEKSİNİZ


Avukat Recep Dursun ise Adem Yavuz ve Hürriyet Mahallesi'nin proje alanı ilan edildiğini söyleyerek, "Sizleri bir müşteri gibi görüp oturduğunuz evlerin metrekaresi 400-500 TL'ye satılacak. Bir sene sonra yapılacak imar uygulamasında buralar proje alanı ilan edilecek. Belediye burada büyük bir planlama yaparak rant sağlamaya çalışıyor. Ama bu planda sizler yoksunuz. Bu bölgeler deniz manzaralı, burada yapılacak dairelerin fiyatını sizler alamıyorsanız, buradan sürgüne gönderileceksiniz. Belediye başkanı sizleri bir müşteri gibi görüyor" dedi. 


GERÇEK HAKKINIZ NE OLACAK? 


Hürriyet Mahallesi sakinlerinden Aydın Birinci yaptığı konuşmada, "Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker 'Ben haklarını verdim' diyor. Sizler gerçek hakkınızı alabileceğini mi düşünüyorsunuz? Mağduriyet başa gelmeden anlamak zor. Hürriyet MaAvukat Recep Dursun, mahallenin kentsel dönüş proje alanı ilan edilmesiyle birlikte burada yaşayanların sürgün edileceğini savundu. 

Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Ulus Mahallesi Temsilcisi Mustafa Şınar, mahallelerinde kentsel dönüşüm istemediklerini söyledi. 

hallesi'ne yapılan kültür merkezinin olduğu yerde yıkılan yerler için otopark yapılacak denildi. Aradan iki ay geçti hala bir çalışma yok. Köşker ve Karaosmanoğlu hep 'mağdur etmeyeceğiz' diyor ancak mağduriyet etmemenin ne olduğunu bir türlü açıklamıyorlar" diyerek sözlerini sonlardı. Mahalleliler, kentsel dönüşe karşı olduklarını bir kez daha haykırdı. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön