23 / 04 / 2024

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri halka kazandırılacak mı?

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri halka kazandırılacak mı?

Gebze ve Darıca Askeri Kışlaları'nın TOKİ'ye devredilmemesi için mücadele veren Bakan Işık, kışlaların halkına kazandırılması için en etkili makamda. Gebze ve Darıca kamuoyu, askeri alanların bölge halkına devredilmesini istiyor.



Milli Savunma Bakanlığı'na getirilen Fikri Işık'tan Gebze ve Darıca'nın beklentisi var Kışlalara  TOKİ  girmesin! Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı iken Gebze ve Darıca'da ki askeri kışlaların TOKİ'ye devredilmemesi için büyük mücadele veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın şimdi yetki ellerinde. Gebze ve Darıca kamuoyu Askeri Alanların bölge halkına kazandırılmasını istiyor. 


Milli Savunma Bakanlığı'na getirtilen zorlu süreçte kritik konular bekliyor. Yeni Kabine'nin açıklanmasının ardından yapılan Devir Teslim töreniyle Bakanlık Görevini İsmet Yılmaz'dan devralan Fikri Işık, hızlı başladı. Terörle Mücadele'nin en yoğun olduğu, bir yandan ise şehit haberlerinin geldiği bir dönemde en kritik bakanlıklardan biri olan Milli Savunmanın başına getirilen Işık için bazıları tenzili rütbe dese de bir çok kişi Işık gibi aktif bir siyasetçinin bu göreve getirilmesinin ona verilen önemli bir sorumluluk olarak görüyor. 


GEBZE VE DARICA'NIN BEKLENTİSİ VAR 


Daha önce AK Parti Kurucularından eski Kocaeli Milletvekili Gönül'ün yaptığı Milli Savunma Bakanlığı'nı üstlenen Fikri Işık'tan Gebze Bölgesinin de beklentileri var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı iken Gebze ve Darıca Askeri Kışlaları'nın TOKİ'ye devredilmemesi için mücadele veren Bakan Işık, Kışlaların Bölge halkına kazandırılması için en etkili makamda. Milli Savunma Bakanlığı'na ait Askeri Kışlaların Bakan Fikri Işık'ın devreye girerek Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri'ne devredilmesi isteniyor. 


SORUMLULUK 


Gebze ve Darıca kamuoyu TOKİ'yi istemeyerek askeri kışlaların yeşil alan olarak kalması için söz Birliği etmiş durumda. Daha önce TOKİ'ye verileceği ileri sürülen bu değerli arazileri Yeşil Alan, Kent Park olması için bakan Fikri Işık'a büyük görev düşüyor. Bakalım Fikri Işık Kışlalar konusunda nasıl bir adım izleyecek. 




Ömür KAVRAN/Gebze Gazetesi


Geri Dön