28 / 03 / 2024

Gebze Yeşil Vadi Caddesi'nde revize çalışmaları başladı!

Gebze Yeşil Vadi Caddesi'nde revize çalışmaları başladı!

Geçtiğimiz yıl yenilenen Fatih Caddesi ve Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin ardından bu yıl da Yeşil Vadi Caddesini yenilemek için kolları sıvayan Çayırova Belediyesi, revize çalışmalarına başladı.



Gebze Fatih ve Yavuz Sultan Selim Caddeleri, kavşaklar, Gaziler, Menderes ve Rahmi Dibek Caddelerini gerçekleştirdiği revizyon sonrasında yeni görünümüne kavuşturan Çayırova Belediyesi, Yeşil Vadi Caddesine kazmayı vurdu.


Cumhuriyet Mahallesi’nin girişinde bulunan ve ayrıca İstanbul istikametine de hitap eden caddeye, dekoratif aydınlatmalı direkler, palmiyeler yerleştiriliyor. Tıpkı Fatih ve Yavuz Sultan Selim Caddelerinde olduğu gibi şık ve renkli aydınlatmaların monte edilmeye başlandığı caddede aynı zamanda mevcut çam ağaçları korunacak.


DEMİRCİ, “KENT ESTETİĞİNE YAKIŞAN CADDELER OLUŞTURUYORUZ”

Gerçekleştirilen revize çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler alan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, caddenin kısa sürede tamamlanacağını aktardı. Prestijli caddelerin sayısının artması adına çalışmaların devam edeceğini aktaran Demirci, “İlçemizdeki caddelerin canlanması, kent estetiği çalışmalarına tabi tutulması için planlamalarımızı yaptık. Fatih Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi gibi iki büyük caddemizi yeni görünümüne kavuşturduk. Şimdi Yeşil Vadi Caddemizin revizyonuna başladık. Aynı diğer iki caddemizde olduğu gibi Yeşil Vadi Caddemiz de dekoratif aydınlatmalı direkler ve palmiyelerle canlanacak” dedi.


DEMİRCİ, “SEDAŞ’LA GÖRÜŞÜYORUZ”

Ayrıca Demirci, Fatih Caddesinin devamı olan ve İstiklal Caddesi’ne kadar uzanan revize projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. “Kent Estetiği uygulamalarımız bununla sınırlı değil. İsteğimiz her bir caddemizin ışıl ışıl olması. Bu kapsamda SEDAŞ’la elektrik hatlarının yer altına alınması konusunu görüşüyoruz. Adnan Kahveci, Uğur Mumcu ve İstiklal Caddeleri boyunca elektrik hatlarının yer altına alınması için girişimlerimiz var. Bunun tamamlanması ile birlikte Fatih Caddemizin en başından İstiklal Caddesinin sonuna kadar ışıl ışıl bir ana arter oluşturacağız” dedi.



Gebze Yenigün


Geri Dön