29 / 03 / 2024

Gebze'de icradan 3.5 milyon TL'ye tarla ve bina!

Gebze'de icradan 3.5 milyon TL'ye tarla ve bina!

Gebze 3. İcra Müdürlüğü; Kocaeli, Gebze'de yer alan tarlayı ve üzerindeki bina, depo gibi taşınmazları satıyor. Toplam değerleri 3 milyon 599 bin 494 TL olan tarla ve binaların ihalesi 26 Nisan 2011 günü açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek...



Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı; Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Balçık Köyü, Muşmulaçukum mevkii 30 pafta, 625 parsel sayılı, 19230,00 m2 yüzölçümlü tarla nitelikli taşınmazın tamamı satılarak paraya çevrilecektir.

Özellikleri:
Taşınmaz, Gebze ilçesi yerleşim merkezinden uzakta, Balçık Köyü sınırları içerisinde, yeni şžile yoluna yakın konumdadır. Ta-şınmaz üzerinde yapılar ve çeşitli türde ağaçlar bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde, tek katlı yığma türünden 37,40 m2 büyük ¬lükte trafo binası, tek katlı yığma türünden 48,10 m2 büyüklükte çatısız, içi dışı sıvalı demir ve alümiyum doğramalı kademe binası, iki ve tek katlı bitişik 567,50 m2 büyüklükte depo binası, tek katlı yığma türünden 78,75 m2 büyüklükte çatılı samanlık binası iie 250 KW Trafo ve 210 KW Jeneratör mevcuttur. Ayrıca taşınmaz üzerinde iki adet mesken olarak kullanılan bina bulunmakta olup bu binaların birincisi zeminde 160,00 m7 miktarlı olup, zemin katı su deposu, 1, kat üç oda, salon, mutfak, banyo, tuvalet beraber ve antfederftıluşmaktadır. Bu katta odalar ve salon zemini lambri tahta, ıslak hacimler seramik, banyo duvarları yarıya kadar fayans kaplıdır. Alüminyum dış, ahşap iç doğramalıdır. 2. ve 3. katlarda ise mutfak, banyo, iki oda ve antre bulunmaktadır. Alt katın aynı ince işleri yapılmıştır. çatılı bina soba ile ısıtmalıdır. Toplam inşaat alanı 640,00 rrf dir. Diğer mesken olarak kullanılan bina ise zeminde 131,25 m2 ebadında, tek katlı yığma türden, dış doğramaları pvc, iç ahşap doğramalıdır. çatılı ve dış sıvalı boyalı ve badanalıdır. Bu bina yeni yapılıdır. Taşınmaz, üzerindeki yapılar ve tesisatlarla birlikte satılacaktır.

İmar Durumu:
Dosya içerisindeki Gebze Belediye Başkanlığfnın 10.08.2010 tarih, G.G. 8944-2169-1622 sayılı yazısında taşınmazın Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 18.07.2008 tarih 405 sayılı kararı ile onaylı 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı'na göre çok seyrek yoğunlukta gelişme konut alanında kalmakta olduğu belirtilmiştir.

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ:
Taşınmaz üzerindeki yapıların tamamının değeri ile taşınmazın arsa değerinin toplamı 3,599,494,30 TL (üçmilyon beşyüz-doksandokuzbin dörtyüzdoksandört lira otuz kuruş )'dur.

Satış şartları:
1.  Satış 26.04.2011 günü saat 10.30'dan 10.50'ye kadar Gebze Adliyesi 7. Kat Yemekhane Salonunda açık artırma sure ¬tiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış mas ¬raflarını geçmek şartı ile ihale olunur.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa ençok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 06.05.2011 günü aynı yerde ve aynı saatte de ikinci artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmada da tahmin edilen değerin % 40'ını ve rüçhanlı ala ¬cakların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2.  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye bedeli ile varsa birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3.  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4.  ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır.ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5.  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6.  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2277 Tal, sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
Dosya No: 2010/2277 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön