18 / 04 / 2024

Gebzede icradan satılık dükkan! 1 milyon 250 bin TLye!

Gebzede icradan satılık dükkan! 1 milyon 250 bin TLye!

Gebze 2. İcra Müdürlüğü Osman Yılmaz Mahallesindeki 1205 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen binadaki dükkanı satışa çıkardığını ilan etti. Dükkan için 1 milyon 250 bin lira tahmini fiyat belirlendi



Gebze 2. İcra Müdürlüğü Osman Yılmaz Mahallesindeki 1205 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen binadaki dükkanı satışa çıkardığını ilan etti. Yapılan açıklamalara göre dükkan için 1 milyon 250 bin lira tahmini fiyat belirleyen yetkililer, satışı 19 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirecek.

Detaylar şöyle:

Gebze 2. İcra Müdürlüğü
GAYRİMENKULUN TAPU KAYDI: Kocaeli ili- Gebze İlçesi Osmanyılmaz Mah. İstasyon Caddesi mevkii 350 ada- 419 parselde kayıtlı 1.205,27 m2 yüzölçümlü arsada 100/1205 arsa paylı Bodrum Kat 3 bağımsız bölüm numaralı dükkan niteliğindeki taşınmaz GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Gebze Belediye Başkanlığı'nm 17.08.2011 tarih ve 1441 sayılı yazısında satışa konu taşınmazın, Gebze Belediye Medisi'nJn 28.022001 tarih ve 104 : no'fu kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli İmar Planında Ticaret Alanında kaldığı, Ayrık Nizam, 6 kat Hmax: 18.50 metre, TAKS: 0.40 olduğu belirtilmektedir.

GAYRİMENKULUN HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI: Satışa konu taşınmazın üzerinde bulunduğu ana bina, bodrum kat + zemin kat + beş normal katlı betonarme yapıdır. Satışa konu dükkan bu yapının bodrum katında olup batı cephesinden girişlidir. Gebze İlçesi, Osmanyılmaz Mahallesinde, Atatürk caddesi, 36 C kapı no'iu taşınmazdır. Taşınmazın düğün salonu olarak kullanıldığı görülmüştür. Zemini granit kaplı, asma tavan, spot aydınlatmalı, plastik badanalıdır. Net kullanım alanı 710,00 m2"dir. Taşınmazın inşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, özetle yapısal özellikleri dikkate alındığında, T.C. Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı'nın yapı yaklaşık maliyet cetvellerine göre, 4. Sınıf (A) Gurubu yapı türünde'olduğu kanaatine varılmıştır. Satışa konu taşınmaz Gebze şehir merkezinde, ticaretin ve resmi kurumların yoğun olduğu Atatürk Caddesi'ne cepheli konumdadır. Bulunduğu binaların yeni olduğu görülmüştür. Taşınmazın bulunduğu mevkinin ulaşım imkanları ve belediye hizmetleri çok iyidir.

GAYRİMENKULUN KİYMETİ: Satışa konu taşınmazın; takdir edilen değeri toplam 1250500,00 TTdir.

SATIŞ ŞARTLARİ:
1-) Satış 19.12.2011 günü saat 11.00' den 11.10' a kadar; Gebze 2. İcra Müdürlüğü'nde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. 8u artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ite ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 29.12.2011 günü aynı yer ve aynı saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %40'ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklar var ise alacakları toplamını ve satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde satış düşecektir.
2-) Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında nakdi "TL" sı veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde {10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale kararı Damga Vergisi, Katma Değer Vergisinin tamamı ve Tapu Harcının 1/2'si ve tahliye masrafları alıcıya ait olup, Tapu harcının 1/2'si, Tellaliye ve birikmiş vergiler resmi satış bedelinden ödenir. 3-) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin {*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri iazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4-) İhaleye katılıp, daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsîlen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5-} Şartname ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bîr örneği gönderilebilir.
6-) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları İİK, 127,rnaddesi uyarınca tapuda kayıtlı olmayan ilgililere bu ilanın tebligat yerine geçeceği ilân olunur.27.102011
(tlKm,126)
() İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir.
Yönetmelik örnek No-27
BİK.68581 www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön