26 / 04 / 2024

Gebze'deki Fatih Hastanesi ne zaman bitecek?

Gebze'deki Fatih Hastanesi ne zaman bitecek?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze'deki Fatih Devlet Hastanesi'nin ne zaman bitirileceğine ve hizmet veren birimlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Gebze deki Fatih Hastanesi ne zaman bitecek?


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze'deki Fatih Devlet Hastanesi'nin ne zaman bitirileceğine ve hizmet veren birimlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


Tarhan önergesinde "Sağlık alanında yapılacak yatırımlar her zaman öncelikli olmalıdır. Çünkü insan hayatından daha önemli ve değerli bir şeyin olmadığı muhakkaktır. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilmek için sağlık hizmetlerinin kolay ulaşılabilir ve kaliteli olması gerekir.

 

Ancak Gebze’de inşaatı yılan hikayesine dönen Fatih Devlet Hastanesi’nin bitirilmemiş olması çok büyük sorun yaratmaktadır. Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndan yaklaşık 1 milyon kişiye hizmet vermesi beklenen Fatih Hastanesi’nin yapımının bu kadar gecikmiş olması çok sayıda vatandaşımızı mağdur etmiştir." diyerek 6 soru sordu.


Bu çerçevede;

1) Gebze’de bulunan Fatih Hastanesi ne zaman bitecektir?


2) Fatih Hastanesi inşaatının bitirilerek teslim edilme tarihi sözleşmeye göre ne zamandı?

-Teslim tarihin gecikmesi nedeniyle, sözleşmede herhangi bir cezai şart kararlaştırılmış mıdır?

-Kararlaştırıldıysa bu cezai şart nedir ve yerine getirilmiş midir?


3) Hastanenin bitirilmesinin bu kadar uzamasının nedeni nedir?


4) Fatih Hastanesi’nde şu anda hizmet verilen birimler hangileridir?


5) Son bir yıl içinde Fatih Hastanesi'nde -her birim ayrı ayrı belirtilmek kaydıyla- kaç hasta muayene edilmiştir? Bu hastalardan kaçı için röntgen çektirilmiştir?


6) Son bir yıl içinde Darıca Farabi Hastanesi’nde kaç hasta muayene edilmiştir? Bu hastalardan kaçı için röntgen çektirilmiştir?





Geri Dön