27 / 04 / 2024

Gebze'deki taş ocakları kalkıyor!

Gebze'deki taş ocakları kalkıyor!

Gebze'de vatandaşlarla bir araya gelen bakan Fikri Işık, ilçedeki taş ocaklarının kalkacağını, ruhsatların da yenilenmeyeceğini açıkladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze'yi 4 yıl içerisinde marka bir şehir yapacaklarını söyledi.



Gebze Belediyesi'nin ev sahipliğinde STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerine verilen kahvaltıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı. Gebze Kent Meydanındaki kahvaltıya ayrıca; Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, AKP'nin ilçe başkanları da katıldı. 


MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ 


Gebze'yi 4 yıl içerisinde marka bir şehir yapacaklarını söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Halkla buluşma günleri kapsamında bugün sizlerle birlikte kahvaltıda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu toplantılar sayesinde insanların birbiriyle kaynaşması ve dayanışmasını daha da artıyor. Aynı zamanda bir kent kültürünün oluşmasını sağlıyoruz. Dört yıl içerisinde Gebze'yi marka şehir ve yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" diye konuştu. 


GEBZE, PLANSIZ BÜYÜDÜ 


Gebze'nin plansız büyüdüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Kocaeli'nde üçü dönemdir görevdeyiz ve bunun bir yılı da geride kaldı. 11 yıldır biz Kocaeli'nin her köşesine hizmet götürüyoruz. Biz siyaseti makam için veya başka bir şey için yapmıyoruz. Bu makamları bize halkımız tarafından verilmiş bir emanet olarak görüyoruz. Her günümüzü nasıl halkımıza faydalı olalım diye geçiyoruz. Geçmişte özellikle Gebze; plansız, altyapısız büyüdü. 

Bizler daha güzel hizmetler yapacağız. Gebze'yi bilim merkezi haline getireceğiz. Gebze Üniversitesi kuruldu. Silikon Vadisi ile birlikte Gebze artık dünyada konuşulan bir yer olacak" dedi. 


208 MİLYON TL'LİK YATIRIM 


Programda son olarak bakan Fikri Işık bir konuşma yaptı. Gebze'ye yapılan yatırımlardan bahseden bakan Işık, "Kocaeli ve ülkemizin kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz. 1 2 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir ülkede yaşıyoruz. Eğitimde Gebze'de eskiden 6070 kişilik sınıflar ve 3 bine yakın öğretmen açığı vardı. Bugün 30 sınırına geldik, devam eden de birçok okul projesi var. Bu okulların tamamlanmasıyla Gebze'de sınıflardaki öğrenci mevcudu 30'un da altına inecek. 201 5 yılında Kocaeli'ne 208 milyon TL'lik eğitim için yatırım yapacağız" dedi. Işık, konuşmasında ayrıca şunlara da değindi: 


BİLİM MERKEZİ OLACAK 


"Bütün bunlar sizlerin verdiği destekle oluyor ve olacak. Gebze'nin giriş çıkışı belli değildi. Gebze'ye yakışır bir projenin ihalesi bitti. Dilovası'nın Eylerce Kavşağı'ndan Çayırova'daki sınırımıza kadar bütün yollar elden geçecek. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü Gebze Teknik Üniversitesi'ne dönüştürdük. Önümüzdeki günlerde Gebze Teknik Üniversitesi Vakfını da kuracağız. Sanayicimizle, iş adamımızla Gebze Teknik Üniversitesi'ni adeta güçlü bir yapı için bir araya getireceğiz. Artık Gebze tüm dünyada konuşulan bir bilim ve teknoloji merkezi olarak anılmaya başlandı. 


ŞEHİR PARKI YAPILACAK 


Bilişim Vadisi'nin altyapısı hızla devam ediyor. Mayıs ayında inşaatların temelini atacağız. Birkaç yıl içerisinde dünyanın ve ülkemizin nitelikli beyinleri bu vadide buluşacak. Bilişim Vadisi'nde geleceğin teknolojilerine çalışacağız. Gebze Kışlası'nı  TOKİ  devraldı. Orada çok güzel bir şehir parkı yapacağız. Taş ocaklarını da Gebze bölgesinden kaldırıyoruz. Oraya Seka Park gibi bir park yapacağız. Ruhsat süresi dolan taş ocaklarının ruhsatını yenilemiyoruz. 


CEZASINI AĞIRLAŞTIRDIK


Adliyenin içine girip bir savcıyı bile şehit ediyorlar. Biz bunların kim olduğunu ve nereden talimat aldıklarını çok iyi biliyoruz. Bütün bunlara fırsat vermeyeceğiz. 

Cumhurbaşkanımız güvenlik paketini onayladı. Resmi gazetede yayımlandıktan sonra artık yasa yürürlüğe girecek. Artık kimse eline molotof alıp, sokağa çıkarsam kimse bana bir şey yapamaz diyemeyecek. Artık kimse yüzünü gözünü kapatıp sokakları ateşe verme cüretini gösteremeyecek. 

Böyle bir şeye kalkışırsa cezasını ağırlaştırdık. Artık kimse ben ortalığı karıştırır ve çeker giderim diyemeyecek."


Bizim Kocaeli


Geri Dön