25 / 04 / 2024

Gebze'nin imar planları askıda!

Gebze'nin imar planları askıda!

Gebze Belediyesi Medisi'nin 02.05.2014 tarih ve 93 sayılı kararı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Medisi'nin 17.07.2014 tarih ve 465 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları, 25.08.2014 tarihinde askıya çıktı.



Şehir Plancısı Bahadır Yusuf Azizoğlu, planların Gebze İlçesi'nin geleceği açısından önemli olduğunu, mevcutta yaşanmakta olan ve geride kalan 10 yılların yarattığı birçok kent probleminin çözümü konusunda bu planın araç olmasına rağmen çözüm önerilerinin plan çerçevesinde dikkate alınmadığını belirtti. 


Azizoğlu, "Özellikle kent estetiği konusunda 1999 yılı depreminin değiştirilen kat adetlerinin düzeltilmesi konusunda yaklaşık 3 yıldır çeşitli kanallardan yaptığımız başvuru ve telkinler dikkate alınmamış, revizyon plan ile 1999'da düşürülen kat adetleri sorunu çözülmemiştir. Planların bu şekilde hukuken sürdürülemeyeceğini de belirtmemize rağmen, büyük şehrin Gebze'yi 2. plana atan siyasi idarecileri, öngörüsüzlükte ısrara devam etmişlerdir" dedi. 


"AYNI HASSASİYETİN TÜM VATANDAŞLAR İÇİN GÖSTERİLMELİ" 


İdari ve siyasi alandaki adalet ve eşitlik herkes için değil belirli gruplar için işletiliyor diyen Azizoğlu, "Binlerce vatandaşı ilgilendiren konu hakkında hiçbir şey yapılmazken belirli grupların talepleri anında yerine getiriliyor. Örneğin, Başaranlar ailesine ait 100 dönümlük araziye 12 kat ve mevcudun 2 katı olarak verilen inşaat hakkında gösterilen şevk ve hassasiyet, her vatandaş için bu planda gösterilmedi. Deprem sonrası düşürülen katların adil bir şekilde yeniden düzenlenmesi lazım" diye belirtti. 


"KAT ADETLERİ İLE İLGİLİ MAĞDUR OLAN VATANDAŞ İTİRAZ ETMELİ" 


Hiçbir teknik ve makul gerekçe yok iken, aynı imar adasında veya aynı caddeye cepheli parsellerin farklı kat adedinde olması, doğrudan anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu Azizoğlu, "En az 10 metrelik imar yoluna cepheli olupta, iman 3 kat olan parsel malikleri, haklarının iadesi için itiraz etmeliler. Sonrasında açacakları dava için bu itirazlar gereklidir. 

25.09.2014 günü mesai saati bitimine kadar itirazlar Gebze Belediyesi Beyaz Masadan yapılabilir" dedi. 


Gebze


Geri Dön