20 / 04 / 2024

Gecekonduya elektrik ve su aboneliği izni verildi!

Gecekonduya elektrik ve su aboneliği izni verildi!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçen hafta Meclis’ten geçen torba kanun ile imar mevzuatına aykırı yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkan tanındığını ifade etti.



AK Parti MKYK Üyesi ve  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, geçen hafta Meclis’ten geçen torba kanun ile imar mevzuatına aykırı yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkan tanındığını ifade etti.  


AK Parti’nin 1 Kasım seçim vaatleri arasında Kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesinin yer aldığını belirten Ak Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “AK Parti olarak 1 Kasım seçim sonuçları sonrasında hızlı bir şekilde kolları sıvadık ve milletimize verdiğimiz sözü  yerine getirme noktasında gece gündüz demeden çalıştık. Allah’a çok şükür ki seçimlerin üzerinden henüz 6 ay geçmemiş olmasına rağmen vaatlerimizin tamamına yakınını hayata geçirdik. İzmir’imiz için özelikle bornova, Bayraklı ve Konak gibi ilçelerimiz için büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm şartı ile kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesinin önünü açacak düzenlemeyi de hayata geçirdik. AK Parti her zamanki gibi sözlerinin arkasında durmakta ve seçim vaatlerini bir bir yerine getirmektedir” dedi.


'GÖREV BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE DÜŞÜYOR'


Dağ, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yapılan düzenleme ile kentsel dönüşüm yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan ve 1 Kasım 2015 öncesi yapılan yapılardan, yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla, geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı ve aboneliği yapılacaktır." 


Yapılan geçici abonelik süresinin 5 yılı geçemeyeceğini anlatan Dağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, 5 yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam edecektir. Yani 5+5 olmak üzere 10 yıl boyunca kentsel dönüşüm şartı ile elektrik ve su aboneliğinden faydalanabilinecek. Bu noktada artık görev büyükşehir belediyelerine düşmektedir. Büyükşehir belediyeleri bu konuda kısa sürede harekete geçmeli, bu alanları kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmeli ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerekeni yapmalıdır.”

 

Milliyet


Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı


AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, geçen hafta meclisten geçen torba kanun ile imar mevzuatına aykırı yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkân tanındığını ifade etti. AK Parti'nin 1 Kasım seçim vaatleri arasında bulunan, kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesi noktasında söz verdiklerini ve bu sözlerini yerine getirdiklerini ifade eden Dağ, "AK Parti olarak 1 Kasım seçim sonuçları sonrasında hızlı bir şekilde kolları sıvadık ve milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirme noktasında gece gündüz demeden çalıştık. Allah'a çok şükür ki seçimlerin üzerinden henüz 6 ay geçmemiş olmasına rağmen vaatlerimizin tamamına yakınını hayata geçirdik. İzmir'imiz için özelikle Bornova, Bayraklı ve Konak gibi ilçelerimiz için büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm şartı ile kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesinin önünü açacak düzenlemeyi de hayata geçirdik. AK Parti her zamanki gibi sözlerinin arkasında durmakta ve seçim vaatlerini bir bir yerine getirmektedir" dedi.


Hamza Dağ yapmış olduğu konuşmada, "Yapılan düzenleme ile Kentsel dönüşüm yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan ve 1 Kasım 2015 öncesi yapılan yapılardan, yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla, geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı ve aboneliği yapılacaktır. Yapılan geçici abonelik süresi beş yılı geçemeyecektir. Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, beş yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam edecektir. Yani 5+5 olmak üzere 10 yıl boyunca Kentsel dönüşüm şartı ile Elektrik ve Su aboneliğinden faydalana bilenecektir. Bu noktada artık görev Büyükşehir belediyelerine düşmektedir. Büyükşehir belediyesi bu konuda en kısa sürede harekete geçmeli, bu alanları kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmeli ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerekeni yapmalıdır" diye belirtti.


Yeni Asır


Haber Son Dakika'da şu şekilde yer aldı


AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçen hafta Meclisten geçen torba kanun ile imar mevzuatına aykın yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkan tanındığını ifade etti. Yapılan geçici abonelik süresinin 5 yılı geçemeyeceğini anlatan Dağ, "Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalannın uzaması halinde, 5 yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam edecektin Yani 5+5 olmak üzere 10 yıl boyunca kentsel dönüşüm şartı ile elektrik ve su aboneliğinden faydalanabilinecek. Bu noktada artık görev büyükşehir belediyelerine düşmektedir" dedi.


Son Dakika


Geri Dön